Κορωνοϊός: Νεκρή μία 80χρονη παρόλο που είχε εμβολιαστεί πλήρως

Τι υποστηρίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου Χαλκίδας για τον θάνατό της

Το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου για το θάνατο πλήρως εμβολιασμένης 80χρονης στη Χαλκίδα/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (20/09/21)

Μία γυναίκα 80 ετών έχασε τη ζωή της από τον κορωνοϊό παρότι είχε εμβολιαστεί. 

Τρίτη δόση: Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για το ραντεβού - Ποιους αφορά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η γυναίκα νοσηλευόταν σε απλή κλίνη covid-19 στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως η ηλικιωμένη χθες παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές και δυστυχώς κατέληξε, καθώς είχε πολύ σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. 

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό πλήρως εμβολιασμένου ασθενούς που χάνει τη ζωή του από κορωνοϊόστη χώρα μας. Η πρώτη περίπτωση ήταν ένας 70χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Εμβόλιο: Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στη χώρα

Οι επιστήμονες συνηγορούν ότι τα ποσοστά θνησιμότητας θα ήταν πολύ πιο αυξημένα αν δεν είχε προχωρήσει ο εμβολιασμός κυρίως στις ευπαθείς ηλικίες. 

Εμβόλιο: Οι περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στη Βόρεια Ελλάδα

Γι’ αυτό τους προβληματίζει η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Η Πιερία, η Πέλλα, η Ημαθία και η Ευρυτανία έχουν κάτω από 50%  κάλυψη. Αντίθετα, η Καβάλα έχει κάλυψη άνω του 50%, αλλά παρουσιάζει αυξημένη θετικότητα. Το γεγονός ότι οι περισσότερες πόλεις είναι στη Βόρεια Ελλάδα προσθέτει ένα πρόσθετο άγχος, γιατί εκεί πιάνει πιο γρήγορά το κρύο, γεγονός που ευνοεί τη διασπορά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top