Εμβόλιο: Οι περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στη Βόρεια Ελλάδα

«Ισοφαρίσε» την Αττική σε κρούσματα η Θεσσαλονίκη

Οι περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει ξεκινήσει και αναμένονται οι ανακοινώσεις για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών, καθώς και για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα. 

Πλεύρης: Μόνο σύσταση για τρίτη δόση, δε θα γίνει υποχρεωτική

Μέχρι στιγμής, η εμβολιαστική κάλυψη πανελλαδικά ανέρχεται στο 58%. Ωστόσο, προκαλεί μεγάλο προβληματισμό η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, σε τέσσερις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας το ποσοστό εμβολιασμού είναι κάτω από 50%. Συγκεκριμένα:

  • στην Πιερία είναι 49,68%
  • στην Πέλλα 49,36%
  • στην Ημαθία 45,23%

Ακόμα πιο χαμηλή είναι η εμβολιαστική κάλυψη στην Ευρυτανία με το ποσοστό να φτάνει μόλις το 38,71%

Την ίδια ώρα, η Θεσσαλονίκη έχει «ισοφαρίσει» σχεδόν την Αττική στα ημερήσια κρούσματα. Χθες, Κυριακή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις 230 νέα κρούσματα στην Αττική και 226 στη Θεσσαλονίκη.

Εμβόλιο: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση – Ποιοι θα την κάνουν

Εμβόλιο: Έρχονται ανακοινώσεις για την τρίτη δόση

Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ομάδες πληθυσμού υψηλού κινδύνου για λοίμωξη.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει γνωμοδοτήσει θετικά για χορήγηση τρίτης δόσης σε ανοσοκατασταλμένους, για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου, άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και υγειονομικούς.

Η χορήγηση της 3ης δόσης πλην των ανοσοκατεσταλμένων, που μπορεί να δοθεί και 4 εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του βασικού

εμβολιασμού, είναι έξι έως οκτώ μήνες μετά από την δεύτερη δόση. Επίσης, η αναμνηστική δόση των εμβολίων θα γίνεται με mRNA εμβόλιο για τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δύο δόσεις εμβολίου AstraZeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top