Εμβόλιο: Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στη χώρα

Οι ανακοινώσεις από τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για την τρίτη δόση του εμβολίου του κορωνοϊού και τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα μας.

Ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε άτομα άνω των 60 ετών και υγειονομικούς.

Τρίτη δόση: Στις 30/9 ανοίγει η πλατφόρμα για το ραντεβού - Ποιους αφορά

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέου, η χορήγηση της τρίτης δόσης θα γίνεται με mRNA εμβόλιο, δηλαδή Pfizer ή Moderna, για τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δυο δόσεις εμβολίου AstraZeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Η αναμνηστική δόση θα είναι προαιρετική και το ραντεβού θα πρέπει να κλείνεται από έξι έως οκτώ μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Εμβόλιο: Οι περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στη Βόρεια Ελλάδα

Εμβόλιο: Τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, συνολικά έχουν γίνει πάνω από 11.900.000 εμβολιασμοί, ενώ 5.950.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 56,7% στον γενικό πληθυσμό και σε 65,6% στον ενήλικο πληθυσμό της χώρας.

Περίπου 90.000 ραντεβού έχουν κλειστεί για τις αμέσως επόμενες ημέρες, υπογραμμίζοντας πως η πλειοψηφία αφορά σε νέους ανθρώπους.

Αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε πως ήδη έχουν γίνει 13.000 εμβολιασμοί τρίτης δόσης σε ανοσοκατασταλμένους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top