Σαρηγιάννης: Σταματά η ύφεση της πανδημίας - «Πάμε για 5.000 κρούσματα»

Τι είπε ο καθηγητής για τους θανάτους από κορωνοϊό

Η πρόβλεψη του καθηγητή Σαρηγιάννη για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα / ΣΚΑΙ (16/9/21)

Παρόλο που η πανδημία παρουσιάζει ύφεση τις τελευταίες μέρες, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε μία ανησυχητική πρόβλεψη για αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα. 

Αρκουμανέας: Ύφεση της πανδημίας - Αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ σημείωσε πως ήμασταν σε κάμψη, ήμασταν σε καθαρή πτωτική πορεία περίπου 12 μέρες πριν. Συμπλήρωσε δε πως «πριν τρεις με τέσσερις μέρες έχουμε επιβράδυνση της πτωτικής πορείας, και αυτή τη στιγμή ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος είναι σε σταθερότητα, πέφτουμε ακόμα, αλλά πιο αργά».

Κορωνοϊός: Έρχεται μίνι lockdown για τέσσερις περιοχές της χώρας

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε πως αυτό σημαίνει τη μεταβολή της εικόνας που περιμένουμε να δούμε 18 με 20 του μήνα, με μια αναστροφή σε αυξητική πορεία που μπορεί να οδηγήσει σε ημερησία αυξητική τιμή πάνω από 4.000 – 4.500 κρούσματα προς το τέλος το μήνα, ενώ ο εβδομαδιαίος μέσος όρος θα είναι γύρω στα 3.500 – 3.700. «Και 4.900 σε μια μέρα μπορούμε να δούμε, άλλα θα είναι μια μέρα» είπε χαρακτηριστικά. 

«Θα μειωθούν οι θάνατοι»

«Το καλό νέο είναι ότι η εικόνα των περίπου 40 θανάτων δε θα συνεχιστεί, θα πάμε προς τους 30 εβδομαδιαίο μέσο όρο, όμως μετά προς τα μέσα Οκτωβρίου, μπορούμε να φτάσουμε στους 37, θα έχουν συμβάλει και τα σχολεία λόγω μετάδοσης στο σπίτι».

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» 6 περιοχές - Στα ύψη ο δείκτης θετικότητας Rt

«Από τώρα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου περιμένουμε μια διακύμανση 30 με 40 θανάτους την ημέρα»  δήλωσε ο καθηγητής, ο οποίος επισήμανε πως ο εμβολιασμός είναι το βασικό όπλο για την αποφυγή θανάτων από κορωνοϊό

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top