Αρκουμανέας: Ύφεση της πανδημίας - Αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ για τα υποχρεωτικά rapid στους ανεμβολίαστους

Η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου / Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star 

Θετικές εξελίξεις σχετικά με την πανδημία μετέδωσε σήμερα, Τετάρτη, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ δήλωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, πως «η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση, καθώς όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση». 

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας σημείωσε πως την περασμένη εβδομάδα η μείωση στα κρούσματα ανήλθε στο 24% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, ενώ όλα δείχνουν πως το κύμα επιστροφής των εκδρομέων από τις διακοπές του καλοκαιριού δεν έφερε τα «5 με 10 χιλιάδες κρούσματα» που προέβλεπαν πολλοί ειδικοί. 

Κορονοϊός – Λύματα: 60% αύξηση του ιικού φορτίου σε δύο περιοχές

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ θεωρεί πως στον έλεγχο της πανδημίας βοηθά η διενέργεια πολλών τεστ, την οποία επιβάλλουν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε ισχύ στις 13 Σεπτεμβρίου. 

«Η θετικότητα ήταν στο 0,84% σε 348.000 test. Είναι σαφέστατα ρεκόρ, το οποίο προκύπτει από το υποχρεωτικό rapid test σε μεγάλο αριθμό πολιτών» είπε χαρακτηριστικά. 

Κορωνοϊός: 2.919 νέα κρούσματα σήμερα - 31 θάνατοι και 369 διασωληνωμένοι

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπογράμμισε πως κανείς δε μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ενώ αποκάλυψε πως σε αυτή τη φάση το 20-25% των νέων κρουσμάτων αφορά ανηλίκους. 

Κορωνοϊός: Ένα στα τέσσερα κρούσματα αφορά παιδιά - Ανησυχία για τα σχολεία

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ επισήμανε πως πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς και να σπεύσουν να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top