Κορωνοϊός: Έρχεται μίνι lockdown για τέσσερις περιοχές της χώρας

Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα «κόκκινες» στον επιδημιολογικό χάρτη

Η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου / Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Στο επίπεδο 4 πέρασαν τέσσερις περιοχές της χώρας που παρουσιάζουν αυξημένο ιικό φορτίο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας.

Ειδικότερα, η Καβάλα, η Ημαθία, η Πιερία και η Πέλλα αναμένεται να μπουν σε μίνι lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί αλλά και απαγόρευση μουσικής σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Mίνι lockdown από σήμερα σε Αργολίδα και Ευρυτανία

Την επίσημη ανακοίνωση των μέτρων θα κάνει η Πολιτική Προστασία. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αύριο, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, τα εν λόγω μέτρα ισχύουν για την Αχαΐα, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, το Ηράκλειο, την Ικαρία, την Ευρυτανία και την Αργολίδα.

Σχεδόν 3.000 τα κρούσματα την Τρίτη

Ακόμα 2.919 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Κορωνοϊός: Πρώτη σε κρούσματα η Αττική- Ανησυχία για Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 369. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 332 (89.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 37 (10.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.061 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.268 θάνατοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top