Πού είναι μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιές την Κυριακή

Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματίεας Πολιτικής Προστασίας

Φωτιές

Για υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών σε αρκετές περιοχές της χώρας προειδοποιεί για την Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 3 για τις εξής περιοχές:

* Στερεά Ελλάδα 

* Εύβοια

* Επτάνησα (Κεφαλονιά, Λευκάδα)

* Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

* Κρήτη (Χανιά)

Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:

1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ο χάρτης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Χάρτης Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top