Πανελλήνιες 2021- Βάσεις: Με sms η ανακοίνωση του τμήματος εισαγωγής

Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής;

Στο 8,27 η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια φέτος- Παλαιότερο ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star Σαββατοκύριακου

Πολύ σύντομα φαίνεται πως θα λήξει η αγωνία των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, αφού αύριο, Παρασκευή 27 Αυγούστου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε όλα τα τμήματα της χώρας. 

Αντίστροφη μέτρηση για τις βάσεις 2021: Πότε βγαίνουν - Πώς θα κινηθούν

Όπως όλα δείχνουν, οι επιτυχόντες θα λάβουν με sms στο κινητό τους την ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας για το πανεπιστημιακό Τμήμα στο οποίο εισήχθησαν. 

Μάλιστα, αναμένεται και σχετικό δελτίο Τύπου από το υπουργείο μέχρι σήμερα το απόγευμα. Σε περίπτωση που υπάρξει σημαντικό κώλυμα, η ανακοίνωση των βάσεων ίσως παραταθεί μέχρι τη Δευτέρα 30 Αυγούστου. 

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Εκτός Πανεπιστημίου πάνω από 20.000 υποψήφιοι 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος, πρόκειται να προκαλέσει πολλά προβλήματα, καθώς χιλιάδες υποψήφιοι θα αποκλειστούν από τα τμήματα της επιλογής τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες κενές θέσεις σε σχεδόν 150 τμήματα της χώρας. 

Πανελλήνιες 2021: Μέχρι και 1.200 μονάδες η άνοδος σε δημοφιλείς σχολές

Μάλιστα οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεκάδες τμήματα θα έχουν μονοψήφιο αριθμό εισαχθέντων (ή και κανένα νέο φοιτητή) γεγονός, που θα τα φέρει σύντομα σε δυσχερέστατη θέση αφού η λειτουργία τους θα επανεξεταστεί.

Πανελλήνιες: «Είμαι ένας αποτυχημένος άριστος» - Η επιστολή στην Κεραμέως

Σίγουρα πάντως με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων θα ανοίξει και πάλι μία συζήτηση για τη βελτίωση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά και του συστήματος εισαγωγής. 

Εγγραφές στα ΑΕΙ - Αιτήσεις μετεγγραφής

Τις επόμενες μέρες και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το υπουργείο Παιδείας, θα ενημερώσει σχετικά με τις ημερομηνίες για την ηλεκτρονική εγγραφή των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια και αργότερα τις προθεσμίες για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις και επιθυμούν να πάρουν μετεγγραφή.     
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top