Νέα μέτρα - Κορωνοϊός: Οι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν μόνοι τους τα test

Όλα όσα αναμένεται να ανακοινωθούν - Αλλάζει το τοπίο για ανεμβολίαστους

Το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο από το Υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση της πανδημίας/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Αύριο, Τρίτη, αναμένονται να ανακοινωθούν από το Υπουργείο Υγείας τα νέα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού είναι σταθερά πάνω από 3000, ενώ οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία αυξάνονται συνεχώς. Φαίνεται πως με τα νέα μέτρα αλλάζει τελείως το τοπίο κυρίως για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Η κυβέρνηση στέλνει τελεσίγραφο σε όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, οι ανεμβολίαστοι θα έχουν μεγάλο περιορισμό στις καθημερινές δραστηριότητες τους, αποκλεισμό από ορισμένες ψυχαγωγικές δραστηριότητες αλλά και μεγάλο κόστος για την διενέργεια συχνών τεστ, το οποίο θα αναλάβουν οι ίδιοι.

Αρχικά, το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει την μη είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης. Δεν θα μπορούν, δηλαδή, να μπουν στους εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια και μπαρ. Ωστόσο, ενδέχεται να μπορούν να πάνε στο σινεμά και το θέατρο με εργαστηριακό τεστ 24 ωρών, καθώς σε αυτούς τους χώρους θα μπορούν να φορούν τις μάσκες. Επίσης, οι ανεμβολίαστοι θα πληρώνουν για τα τεστ που θα χρειάζεται να κάνουν για να μεταβούν στην εργασία τους. Το σχέδιο προβλέπει για αρχή ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα, ενώ αναμένεται αυτά τα τεστ να γίνουν 2 την εβδομάδα.

Παγώνη: «Όλοι οι ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν» - Επιστροφή μάσκας για όλους

Οι μαθητές στα σχολεία πρόκειται να κάνουν self test το οποίο θα παρέχεται από το κράτος. Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα τι θα γίνει με τους φοιτητές, αν δηλαδή θα κάνουν rapid ή self test για να μεταβούν στα αμφιθέατρα. Εξετάζεται η επιβολή υποχρεωτικού τεστ για την επιβίβαση στα ΜΜΜ.

Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα: Επιστρέφει η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Όσον αφορά το λιανεμπορίου και τα σούπερ μάρκετ, θα ισχύει το μέτρο περί συγκεκριμένου αριθμού πελατών ανά τετραγωνικά μέτρα, καθώς και η υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top