Η κυβέρνηση στέλνει τελεσίγραφο σε όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται

Οικονόμου: Θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον

Παράθυρο ακόμη και για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αφήνει η κυβέρνηση, με τον Γιάννη Οικονόμου να στέλνει «τελεσίγραφο» σε όσους επιμένουν να μην εμβολιάζονται, λέγοντας πως «θα θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό γι’ αυτούς περιβάλλον».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προανήγγειλε πως οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα, για τη διαχείριση της πανδημίας, θα γίνουν αύριο το απόγευμα και σημείωσε: «Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε στο μέτρο του δυνατού την ταχύτερη επιστροφή σε κανονικότητα».

Αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα: Επιστρέφει η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

«Έχουμε ήδη μία ιδέα για τα μέτρα που λειτούργησαν αποτελεσματικά ή όχι. Η πρόθεσή μας είναι να σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρων που θα είναι αποτελεσματικά», σημείωσε.

Στο τραπέζι είναι και η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι ένα ενδεχόμενο που θα αξιολογηθεί και «θα απασχολήσει και τις επιτροπές των ειδικών αλλά και τις ανακοινώσεις αύριο».

Μη αποδεκτοί οι λόγοι για μη εμβολιασμό

«Η πανδημία επιμένει και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

«Οργανώσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εμβολιασμού και λίγους μήνες αργότερα είμαστε σε θέση να εμβολιάζουμε όποιον θέλει, όποτε θέλει και όπου θέλει. Κατανοούμε πως η κοινωνία δεν περιμένει άλλο. Σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια και οι λόγοι δεν είναι πλέον αποδεκτοί», σημείωσε.

Μόνο για εμβολιασμένους οι εσωτερικοί χώροι

Από την κυβέρνηση έχουν ξεκαθαρίσει πως οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό των χώρων της εστίασης και της ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, θα υπάρξουν διάφορα επίπεδα εφαρμογής μέτρων.

«Θα υπάρξουν περιορισμοί με πλήρη διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη.  Ή μέτρα με περιορισμούς που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ατόμων ανάλογα με τη διαθέσιμη επιφάνεια», τόνισε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top