14χρονη Αφγανή: «Οι Ταλιμπάν κλέβουν τις γυναίκες. Χαίρομαι που είμαι εδώ»

Οικογένειες που ζουν στην Αθήνα εξομολογούνται στο Star

Αφγανοί που ζουν στη χώρα μας εξομολούνται όσα έχουν βιώσει στη χώρα τους από τους Ταλιμπάν και εκφράζουν την ανησυχία τους για τους δικούς τους ανθρώπους που έμειναν πίσω - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Οι οικογένειες των Αφγανών που ζουν στην Αθήνα αγωνιούν για τους συγγενείς τους οι οποίοι  κινδυνεύουν καθημερινά από τους Ταλιμπάν.  Όπως λένε αρκετοί συμπατριώτες τους ψάχνουν τρόπους για να φτάσουν στη χώρα μας, καθώς εδώ μπορούν να ζήσουν πιο ελεύθερα.  

Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ επιστρατεύουν 18 αεροσκάφη για να απομακρύνουν πολίτες

Η 14χρονη Μουζντέ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Βαγγέλη Γκούμα για τη ζωή της στη χώρα μας. Έχει αντικαταστήσει τη μαντήλα με μια μαύρη μπανάνα. Φοράει ένα λευκό μπλουζάκι και τζιν. Όπως είπε, αυτή η αμφίεση στο Αφγανιστάν μπορεί να της στοίχιζε τη ζωή:

Νιώθω πολύ καλά που είμαι εδώ και όχι στο Αφγανιστάν. Ξέρω ότι ειναι πολύ επικίνδυνα για τις γυναίκες εκεί, ενώ κάποιες τις κλέβουν και τις πηγαίνουν στο Πακιστάν.

Αφγανοί Ελλάδα

Η 14χρονη Μουζντέ

Η Μουζντέ ήρθε με τη μητέρα της στην Αθήνα, καθώς οι Ταλιμπάν δολοφονήσαν τον πατερά της όταν ήταν μικρή. Όπως είπε, φοβάται πολύ για τους συγγενείς της στο Αφγανιστάν και εξήγησε γιατί θέλουν να έρθουν στη χώρα μας: «Φοβάμαι πάρα πολύ για τη θεία μου και την κόρη της, την ξαδέρφη μου, που ειναι μεγαλύτερη από μένα. Είναι μια εβδομάδα στο αεροδρόμιο και περιμένουν για να έρθουν από το Αφγανιστάν εδώ». 

Αφγανοί Ελλάδα 2

Η Μουζντέ με τη μητέρα της ήρθαν από το Αφγανιστάν για μια καλύτερη ζωή.

«Όταν έπεφταν οι βόμβες στα σπίτια μας προσπαθούσαμε να μη φωνάζουμε και μας ακούσουν οι Ταλιμπάν, γιατί όταν ακούνε ότι υπάρχουν γυναίκες, μπαίνουν στα σπίτια και κλέβουν», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα της Μουζντέ που έζησε τη φρίκη. 

Χάος στην Καμπούλ - 7 Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους κοντά στο αεροδρόμιο

Αφγανοί στην Αθήνα: «Εδώ είμαστε πιο ελεύθεροι και ασφαλείς»

Άλλη μια οικογένεια από το Αφγανιστάν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της που βρίσκεται στη χώρα μας. Ήρθε από το Αφγανιστάν πριν από δυο χρόνια και έχουν ζήσει τη βαρβαρότητα των Ταλιμπάν. Η μητέρα της οικογένειας ανέφερε ότι αν τής έπαιρναν το κοριτσάκι οι Ταλιμπάν θα αυτοκτονούσε.

Το κορίτσι μου ειναι 6 ετών. Φοβόμουν ότι όταν πάει 10-12 θα το πάρουν από εμένα γιατί έχουν κάνει νόμο των Ταλιμπάν να τα παίρνουν όταν φτάνουν σε αυτή την ηλικία.

Αφγανιστάν

Για κάθε οικογένεια στην πλατεία Βικτωρίας υπάρχουν άλλες τόσες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φρίκη που έχει εντυπωθεί στα μάτια των μικρών παιδιών.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top