Χάος στην Καμπούλ - 7 Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους κοντά στο αεροδρόμιο     

Να επιτάξουν αερομεταφορείς εξετάζουν οι ΗΠΑ – Νέο διάγγελμα Μπάιντεν  

Το video του AP για τον κλοιό που «σφίγγει» γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν

Επτά Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους στο χάος που επικρατεί κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί προσπαθώντας να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την ανάληψη του ελέγχου της χώρας από τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Επίθεση Τραμπ στον Μπάιντεν: Ταπεινωθήκαμε στο Αφγανιστάν  

«Οι σκέψεις μας στρέφονται στις οικογένειες των 7 Αφγανών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους μέσα στο πλήθος στην Καμπούλ», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

«Οι συνθήκες στο πεδίο παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαχειριστούμε την κατάσταση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

H κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδέχεται να επιτάξει αερομεταφορείς για να μεταφέρουν ανθρώπους που απομακρύνονται από την Καμπούλ         

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ενημέρωσε αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ ότι ενδέχεται να διαταχθούν να βοηθήσουν στη μεταφορά ανθρώπων που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Αφγανιστάν, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters  χθες Σάββατο.

Ο ένας αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος, σημείωσε ότι εστάλη «προειδοποίηση επίταξης» στις εταιρείες την Παρασκευή, με την οποία ενημερώνονται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη και πληρώματά τους, πάντως πρόσθεσε πως δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Το σχέδιο αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον έναν αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο, τα πολιτικά αεροσκάφη δεν θα διαταχθούν να εισέρχονται στον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν. Αντ’ αυτού, μάλλον θα παραλαμβάνουν ανθρώπους που έχουν μεταφερθεί σε αμερικανικές αεροπορικές βάσεις σε διάφορες τοποθεσίες, όπως στη Μέση Ανατολή ή στη Γερμανία.

Στην Αθήνα επέστρεψε κι άλλος Έλληνας πολίτης από το Αφγανιστάν 

Νέο διάγγελμα σήμερα από Μπάιντεν 

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ενημερώσει απόψε τους συμπολίτες του για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνησή του για την αντιμετώπιση του κυκλώνα Χένρι και για την πορεία της επιχείρησης εκκένωσης Αμερικανών και αφγανών προσφύγων από την Καμπούλ, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Αφγανιστάν: Χάος και απελπισία στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Ο κ. Μπάιντεν σκοπεύει να απευθύνει ομιλία στους Αμερικανούς στις 16:00 (τοπική ώρα· 22:00 ώρα Ελλάδας), αφού ενημερωθεί από την ομάδα του που είναι αρμόδια για την εθνική ασφάλεια για τα νεότερα από τις υπηρεσίες πληροφοριών, για την κατάσταση ασφαλείας στο Αφγανιστάν και για τις διπλωματικές επαφές για την κρίση, διευκρίνισαν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπηρεσίες της αμερικανικής προεδρίας.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top