Στην Αθήνα επέστρεψε κι άλλος Έλληνας πολίτης από το Αφγανιστάν 

Ακόμη ένας Έλληνας φτάνει σήμερα στην Ελλάδα  

To video από το Open για τη δεύτερη άφιξη Έλληνα πολίτη από το Αφγανιστάν το βράδυ του Σαββάτου 21/8/2021    

Στην Αθήνα επέστρεψε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Παναγιώτης Κουμουτσάκος, ο οποίος εργαζόταν για το ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, μία ημέρα μετά την άφιξη Έλληνα πολίτη από την Καμπούλ.  

Αφγανιστάν: Απεγκλωβίστηκαν και επιστρέφουν στην Ελλάδα ακόμα δύο πολίτες

Ο κ. Κουμουτσάκος στις δηλώσεις του μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο ευχαρίστησε την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών, που κινητοποιήθηκαν άμεσα, καθώς και τις πρεσβείες στο Ισλαμαμπάντ και στο Λονδίνο.

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση που μπόρεσε και κίνησε κάποια νήματα που έπρεπε να κινηθούν άμεσα» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Στην Ελλάδα ο Έλληνας πολίτης που απεγκλωβίσθηκε από το Αφγανιστάν 

Ο απεγκλωβισμός του έγινε από την Βρετανία, κατόπιν συνεννοήσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά από σχετικές οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές. Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο ήταν σε συνεχή επαφή μαζί του και του παρείχε κάθε δυνατή βοήθεια. 

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν, ο Π. Κουμουτσάκος ήταν αποκαλυπτικός: 

«Πρόκειται για καθαρό εμφύλιο και δεν θέλω να πω περισσότερα από σεβασμό στους ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν ακόμα. Αυτά που βλέπετε στα κανάλια είναι τα μισά από όσα συμβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος. «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι καθαρά πολεμική». 

Ακόμη ένας Έλληνας πολίτης ο οποίος απεγκλωβίστηκε ήδη από τις ΗΠΑ, έχει φτάσει  στο Κατάρ και αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα σε λίγη ώρα, με τελικό προορισμό τα Χανιά, όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Εξωτερικών. Η ελληνική πρεσβεία στη Ντόχα του παρέχει προξενική συνδρομή.

Με την αναμενόμενη άφιξή του ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων Ελλήνων πολιτών θα ανέρχεται στους τρεις.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top