Γαλάτσι: Ελεύθερος με όρο ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο

Τι φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του σήμερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι

Γαλάτσι: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο που τον δάγκωσε

Ο αστυνομικός φέρεται να υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το ζώο αλλά το έκανε καθώς βρισκόταν σε άμυνα. Υποχρεούται να εμφανίζεται μια φορά τον μήνα σε ανακριτή. Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πολυκατοικία της περιοχής. 

Δικογραφία έχει σχηματιστεί και για τους ιδιοκτήτες του σκύλου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια σε βάρος του αστυνομικού.

Οι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνα και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα δύο σκυλιά και αν πληρούσαν όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο αστυνομικός διώκεται βαθμό κακουργήματος. Η αστυνομία λίγο μετά το περιστατικό είχε εκδόσει την εξής ανακοίνωση: 

«Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι. 

Πυροβολισμός σκύλου: «Του κουνούσε χαρούμενα την ουρά». «Τον δάγκωσε»

Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο προς διερεύνηση των καταγγελλομένων, έλαβε χώρα φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των σκύλων και της καταγγέλλουσας. 

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος πυροβόλησε τον σκύλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό. 

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top