Πυροβολισμός σκύλου: «Του κουνούσε χαρούμενα την ουρά». «Τον δάγκωσε»

Τι λένε ιδιοκτήτρια και ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα παρουσιάζουν η ιδιοκτήτρια του σκύλου που πυροβολήθηκε χθες από αστυνομικό στο Γαλάτσι και από την ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια ώρα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και θα οδηγηθεί στον ανακριτή. 

Γαλάτσι: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο που τον δάγκωσε

Διευκρινίσεις αναφορικά με τον θανάσιμο πυροβολισμό που δέχτηκε σκύλος στο Γαλάτσι από αστυνομικό δίνει η ΕΛ.ΑΣ. Αφορμή όπως εξηγείται στη σχετική ανακοίνωσή αποτέλεσε ανάρτηση στα social media σχετικά με τις συνθήκες που έλαβε χώρα το περιστατικό.

Ιδιοκτήτρια: «Του κουνούσε φιλικά την ουρά του»

Η ιδιοκτήτρια του ζώου ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook πως ο αστυνομικός πυροβόλησε τον σκύλο χωρίς καμία αιτία. 

«Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία… ντροπή σας!! Τόσο απλά» έγραψε μεταξύ άλλων. 

Μιλώντας μάλιστα στον Alpha, τόνισε πως το σκυλί βρισκόταν στην ταράτσα, ήταν απόλυτα ήρεμο και δεν επιτέθηκε σε κανέναν.

ΕΛ.ΑΣ.: «Τον δάγκωσε στον μηρό»

Από την άλλη η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε τον αστυνομικό στον δεξιό μηρό. Ειδοποιήθηκε μάλιστα το ΕΚΑΒ και μηχανοκίνητη μονάδα του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει.

Δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε το σκύλο στο Γαλάτσι, αλλά και σε βάρος του ιδιοκτήτη για επικίνδυνη σωματική βλάβη. 

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών που ανέλαβαν την υπόθεση ασχολήθηκαν και με το αν τα σκυλιά πληρούν όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις και δεν έχουν σταθεί μόνο στο αν διαθέτουν βιβλιάριο παρακολούθησης από κτηνίατρο.

Ερευνούν σύμφωνα με πληροφορίες τις συνθήκες που ζούσαν και μάλιστα έχουν πάρει καταθέσεις από τους ενοίκους της πολυκατοικίας, τις λεπτομέρειες διαβίωση τους και αν ο ιδιοκτήτης τους παρείχε όλα εκείνα τα στοιχεία για να παραμένουν σε συνθήκες ασφαλείας και υγείας, τόσο για τα ίδια, όσο και για τους ενοίκους της πολυκατοικίας. 

Ένοικοι και ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας περιέγραψαν περιστατικά με πρωταγωνιστές τα δύο σκυλιά, δηλώνοντας ότι φοβούνται να πάνε στην ταράτσα. 

Η ιδιοκτήτρια πάντως υποστήριξε πως τα σκυλιά βρίσκονταν στην ταράτσα με τη σύμφωνη γνώμη της συνέλευσης της πολυκατοικίας και δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα. 

Με βάση τον νέο νόμο ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ σήμερα η γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής με ανακοίνωσή της απάντησε σε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τραυματισμό του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top