Παγώνη για τρίτη δόση εμβολίου: «Μέχρι το τέλος Αυγούστου οι αποφάσεις»

Τι είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για τη μετάλλαξη Δέλτα

Δείτε όσα δήλωσε η Ματίνα Παγώνη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star 

Την ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, αλλά και τη βεβαιότητά της ότι η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό θα γίνει, εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Κικίλιας: Είμαστε έτοιμοι για την τρίτη δόση εμβολίου τον Σεπτέμβριο

«Είχαμε πει βάσει των μελετών ότι τα εμβόλια που έχουμε στα χέρια μας, μας καλύπτουν από 9 έως 12 μήνες. Η Επιτροπή των εμβολιασμών ασχολείται με το θέμα της τρίτης δόσης. Στο εξωτερικό ήδη γίνεται. Και εμείς θα την ξεκινήσουμε την τρίτη δόση. Η Επιτροπή θα αποφασίσει και θα εισηγηθεί μέχρι τέλος Αυγούστου- αρχές Σεπτέμβρη γιατί πρέπει να καλύψουμε αυτούς που εμβολιάστηκαν τους πρώτους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Αυτοί που εμβολιάστηκαν μετά τον Μάρτιο, θα πάνε από την επόμενη χρονιά» εξήγησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο Mega.

Εμβολιασμοί: Ολοταχώς για τρίτη δόση – Ποιοι θα την κάνουν πρώτοι

Μετάλλαξη Δέλτα: «Θα μας απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα»

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ μεταδοτική σε όλες τις ηλικίες. Θα μας απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Χρειάζεται προσοχή, και η μετάλλαξη αυτή αποτελεί ένα σοβαρό λόγο για να εμβολιαστεί κάποιος», εξήγησε η κ. Παγώνη.

CDC: Η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά

«Ένας εμβολιασμένος που νοσεί και ένας ανεμβολίαστος είναι δύο διαφορετικοί ασθενείς. Ο ανεμβολίαστος θα φτάσει στη ΜΕΘ και ο εμβολιασμένος δε θα φτάσει ποτέ. Είχαμε μόνο έναν εμβολιασμένο που έφτασε στη ΜΕΘ, πήγε τελικά καλά, και πρόκειται για πιθανότητα μία στο εκατομμύριο», συνέχισε η ίδια.

Παγώνη: «Από όσους έχουν νοσήσει, το 10% θα έχει προβλήματα για μία ζωή»

«Από τους ανθρώπους όλων των ηλικιών που έχουν νοσήσει, ένα ποσοστό άνω του 10% έχει προβλήματα που θα τα έχει για μία ζωή. Θα πρέπει να παρακολουθούνται αυτοί οι άνθρωποι από γιατρούς συνεχώς. Πολλοί έχουν χάσει γεύση και όσφρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν και μελέτες που αναφέρουν ότι επηρεάζεται η μνήμη. Η νόσος κάνει πολλές επιπλοκές σε όλα τα όργανα: σε πνεύμονες, καρδιά, εγκέφαλο. Υπάρχουν πάρα πολλές επιπλοκές που μπορεί να συμβούν» σημείωσε.
«Η νόσος Covid μας εκπλήσσει κάθε μέρα. Κάθε άρρωστος είναι μια ειδική περίπτωση. Βλέπουμε πράγματα που δεν περιμέναμε. Κάθε μέρα βλέπουμε κάτι καινούργιο», εξήγησε η κ. Παγώνη σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι νοσούν.

Διακοπές νησιά: «Να κάνουν τεστ όσοι επιστρέφουν, είναι καλό για τους ίδιους και τους γύρω τους»

Αναφέρθηκε και στους αδειούχους που ταξιδεύουν, σημειώνοντας πως είναι λογικό ο κόσμος να έχει χαλαρώσει. «Στα νησιά οι μάσκες δεν υπάρχουν» σημείωσε στο Mega, προσθέτοντας ότι καλό είναι με την επιστροφή τους οι πολίτες «να κάνουν τεστ. Είναι καλό για τους ίδιους και τους γύρω τους. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Είμαστε γύρω στο 55-57% στους εμβολιασμούς. Όσοι γυρίζουν από διακοπές και δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν, για να πάμε σε ένα διαφορετικό φθινόπωρο».

Παγώνη: «Αυξάνονται σταδιακά οι εισαγωγές στις ΜΕΘ»

Αναφορικά με την πίεση στις ΜΕΘ, είπε ότι οι εισαγωγές αρχίζουν να αυξάνονται σταδιακά. «Επίσης, έχουμε και διψήφιο αριθμό θανάτων. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι, τα πράγματα είναι δύσκολα», τόνισε η κυρία Παγώνη. «Το 97% των εισαγωγών είναι ανεμβολίαστοι. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν αντιεμβολιαστές, αλλά αναποφάσιστοι» είπε.
«Να καταλάβουν οι πολίτες ότι πρέπει να εμβολιαστούν για να σωθούν» τόνισε.

Παγώνη για lockdown: «Πρέπει να τρέξουμε τους εμβολιασμούς για να πετύχουμε»

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ή επαναφοράς απαγορεύσεων, η κ. Παγώνη είπε ότι «Δεν πρέπει να πάμε σε lockdown. Το ποσοστό αυτών που έχουν εμβολιαστεί βοηθάει. Αν τα κρούσματα φτάσουν στα επίπεδα που είχε προβλεφθεί, τότε η κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει κάποια τοπικά μέτρα. Πρέπει να “τρέξουμε” τους εμβολιασμούς για να πετύχουμε» ανέφερε.

Μητσοτάκης: «Δε θα πάμε σε νέο lockdown το φθινόπωρο»

To πρόγραμμα του κατ’ οίκον εμβολιασμού έπρεπε να αρχίσει πιο νωρίς, σημείωσε. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ένα 10% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι αρνητές είναι γύρω στο 7% όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. «Οι περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν αμφιβολίες. Αυτοί είναι που πρέπει να πειστούν», εξήγησε η ίδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top