Κικίλιας: Είμαστε έτοιμοι για την τρίτη δόση εμβολίου τον Σεπτέμβριο

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι, αν το εγκρίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού

Στο ενδεχόμενο τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αποκαλύπτοντας πως αυτό μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και από τον Σεπτέμβριο. 

Όπως είπε, μιλώντας στο Μega, η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι έτοιμη να προχωρήσει στην τρίτη δόση εμβολιασμού στους ανοσοκατεσταλμένους, τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, εφόσον δώσει το πράσινο φως η επιτροπή εμβολιασμών. 

Εμβολιασμοί: Ολοταχώς για τρίτη δόση – Ποιοι θα την κάνουν πρώτοι

Αναφέρθηκε, επίσης, στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, τονίζοντας ότι οι Κινητές Ομάδες του Υπουργείου ήδη πηγαίνουν και εμβολιάζουν κατάκοιτους στα σπίτια τους και κατοίκους ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση στους επαγγελματίες στον τουρισμό και τους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων να καταρτίσουν λίστες με το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί- είτε λόγω φόρτου εργασίας, ή γιατί δεν πρόλαβε ή είχε επιφυλάξεις -  προκειμένου να μεταβούν στα ξενοδοχεία συνεργεία του ΕΟΔΥ και να τους εμβολιάσουν εκεί. 

«Ξεπεράσαμε τους 100.000 εμβολιασμούς ημερησίως»

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι ξεπεράσαμε τους 100.000 εμβολιασμούς ημερησίως με αποτέλεσμα κάποιους μήνες να διενεργούνται 3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και παρά το γεγονός ότι οι ημέρες του Αυγούστου είναι δύσκολες, λόγω διακοπών και διασκέδασης, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει από τα πιο υψηλά ποσοστά εμβολιασμών στην Ευρώπη, όσον αφορά στην πρώτη αλλά και τη δεύτερη δόση.

Εμβόλιο για κορωνοϊό: Ποιοι και πότε θα χρειαστούν τρίτη δόση

Όπως είπε, η κάμψη που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν αναμενόμενη, γι΄ αυτό και έχει δοθεί η δυνατότητα για εμβολιασμούς από ιδιώτες γιατρούς και Κινητές Ομάδες.

Αισιοδοξία για τους εμβολιασμούς των παιδιών όσο πλησιάζει ο Σεπτέμβρης

Σχετικά με τους εμβολιασμούς των παιδιών, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας, ωστόσο υπάρχει η σύσταση της Επιτροπής και ήδη πολλοί γονείς έχουν σπεύσει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. 

Σήμα κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα: Τη μεταδίδουν και εμβολιασμένοι

Εκτίμησε ότι όσο πλησιάζει η έναρξη της σχολικής περιόδου, τόσο θα αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες και επεσήμανε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με κανόνες δημόσιας υγείας και οργανωμένο testing για όλους (μαθητές, εκπαιδευτικούς, οδηγούς, φύλακες).

«Οι εργαζόμενοι στην υγεία θα συμπεριφερθούν με αίσθημα ευθύνης»

«Δεν προτρέχω, με υπομονή και σεβασμό το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της Επιστημονικής Επιτροπής και οι αποφάσεις λαμβάνονται στην ώρα τους, μετά από πολύ μεγάλη περίσκεψη», είπε ο Υπουργός, αναφερόμενος στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και υπογράμμισε ότι στα νοσοκομεία, σε όλες τις δομές υγείας και τα γηροκομεία παρατηρείται αύξηση στους εμβολιασμούς. 

Το ποσοστό των Ελλήνων που δε φοβάται τον κορωνοϊό και δεν έχει εμβολιαστεί

«Οι εργαζόμενοι στην Υγεία και τη φροντίδα ηλικιωμένων έχουν μια ύψιστη αποστολή με ακρογωνιαίο λίθο τη στήριξη και την αγάπη στον συνάνθρωπο. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιοι που εργάζονται σε αυτές τις δομές θα διακινδυνεύσουν τις ζωές τους και τις ζωές των ανθρώπων που φροντίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι στο θέμα των εμβολιασμών δεν υπάρχει χώρος για μικροπολιτική.

Εμβολιασμός και στις διακοπές - Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Όσον αφορά στην αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο κ. Κικίλιας είπε ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ωστόσο η αύξηση δεν είναι τέτοια που να αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα και υπενθύμισε ότι στις μεγάλες εξάρσεις της πανδημίας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, εκεί που δεν τα κατάφεραν κραταιά συστήματα πλούσιων ευρωπαϊκών χωρών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top