Εμβολιασμός και στις διακοπές - Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Μέσω του emvolio.gov.gr η αλλαγή του ραντεβού για το εμβόλιο

Καθώς οδεύουμε στον Αύγουστο και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, μειώνεται ο ρυθμός των εμβολιασμών στη χώρα, αφού αρκετοί έχουν ήδη ξεκινήσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων Ελλήνων είναι 65%.

Εμβολιασμός κατ' οίκον στην Αθήνα - Πώς δηλώνετε συμμετοχή

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξήγησε πως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα εμβολίων σε πολλά σημεία της επικράτειας και υπογράμμισε πως όσοι βρίσκονται σε διακοπές μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου εκεί που παραθερίζουν. 

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον που κλείνει τώρα το ραντεβού του να εμβολιαστεί, να το κάνει ακόμα και την ίδια μέρα. 

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για την εστίαση

Αν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση, μπορεί να μπει στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να αλλάξει το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση, ώστε να το κάνει στον τόπο των διακοπών του. Αρκεί να αλλάξει τον ταχυδρομικό κώδικα, έτσι ώστε να του εμφανίσει το σύστημα τα εμβολιαστικά κέντρα που είναι στην περιοχή όπου παραθερίζει. 

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18 – 24 ετών, υπογραμμίζοντας πως κάθε μέρα κλείνονται 20.000 ραντεβού την ημέρα. 

Οι εμβολιασμένοι πόσες πιθανότητες έχουν να νοσήσουν; Οι ειδικοί απαντούν

Επανέλαβε ωστόσο ότι οι άνω των 50 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν, ώστε να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας. 

Pfizer και Moderna ξεκίνησαν δοκιμές εμβολίων σε παιδιά 5 - 11 ετών

Την Παρασκευή ανοίγει επίσης η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 – 15 ετών με τη συγκατάθεση των γονέων τους, ενώ ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 12 ετών δεν έχει ενταχθεί στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, αφού δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από τις ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top