Εμβόλιο για κορωνοϊό: Ποιοι και πότε θα χρειαστούν τρίτη δόση

Η Επιτροπή αναμένεται να αποφανθεί εντός Αυγούστου για το θέμα

Με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού να καλπάζουν, ειδικά η πολύ μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα, η συζήτηση για την τρίτη δόση εμβολιασμού έχει ανοίξει.

Ήδη, το υπουργείο Υγείας στο Ισραήλ συνέστησε στους ηλικιωμένους να κάνουν μία τρίτη, ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Από την άλλη, και οι φαρμακευτικές εταιρείες προκρίνουν την ανάγκη τρίτης δόσης, τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.  

Σήμα κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα: Τη μεταδίδουν και εμβολιασμένοι

Οι ειδικοί επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναμένεται να καταλήξουν εντός του Αυγούστου για το θέμα της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθηθεί η προτεραιοποίηση που υπήρξε και για τον βασικό εμβολιασμό.

Κορωνοϊός: Γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική;

Έτσι, τρίτη δόση θα χρειαστούν κατά προτεραιότητα άτομα που είτε λόγω νοσημάτων (μεταμοσχευμένοι, άτομα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία) είτε και λόγω ηλικίας έχουν μειωμένη ανοσιακή απόκριση από τον εμβολιασμό.

Παράλληλα, πιθανόν να χρειαστούν και οι υγειονομικοί, η πλειοψηφία των οποίων ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό πριν από 6-7 μήνες.

Το ποσοστό των Ελλήνων που δε φοβάται τον κορωνοϊό και δεν έχει εμβολιαστεί

«Έχουμε πει ότι το πότε θα χορηγηθεί μια τρίτη δόση θα εξαρτηθεί βασικά από τα δεδομένα που έχουμε για τη διάρκεια της ανοσίας, και της φυσικής αλλά και των εμβολίων», δήλωσε η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Εντός του Αυγούστου περιμένουμε να μας ενημερώσει η Επιτροπή για το πότε θα ξεκινήσει η χορήγηση της τρίτης δόσης στους υγειονομικούς», αναφέρει η πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς Ματίνα Παγώνη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top