Μητσοτάκης: «Δε θα πάμε σε νέο lockdown το φθινόπωρο»

Τι είπε ο Πρωθυπουργός για υποχρεωτικό εμβολιασμό και κλειστούς χώρους

H εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνέντευξη τύπου για τις πυρκαγιές

«Δε θα πάμε σε νέο lockdown το φθινόπωρο» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, μετά από σχετική ερώτηση που του τέθηκε κατά τη συνέντευξη τύπου για τις πυρκαγιές. Σημείωσε δε, ότι «δε θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους λίγους ανεμβολίαστους».

Μητσοτάκης για φωτιές: «Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή»

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τον Αύγουστο έχουν πέσει σημαντικά οι ρυθμοί του εμβολιασμού κι αυτό δυστυχώς, αν και αναμενόταν, έχει επιπτώσεις.

«Προφανώς και με προβληματίζει το γεγονός όσον αφορά στους εμβολιασμούς. Υπάρχει εξήγηση ότι ο καλοκαίρι ο κόσμος λείπει και άρα ο προγραμματισμός του εμβολιασμού είναι πιο δύσκολος. Είναι βέβαιο ότι πρέπει να επανέλθουμε δυναμικά και να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα. Αυτό είναι μια συλλογική προσπάθεια την οποία ελπίζω κι εύχομαι να μπορέσουμε να κάνουμε όλοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά για την πορεία των εμβολιασμών.

Ο Πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου για τις πυρκαγιές- φωτογραφία Eurokinissi

Ο Πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη τύπου για τις πυρκαγιές- φωτογραφία Eurokinissi

«Από κει και πέρα, έχω πει ότι δε θα πάμε σε νέο lockdown. Επίσης είναι λάθος τα όποια ελαφρά περιοριστικά μέτρα μπαίνουν σε περιοχές, οι οποίες κατατάσσονται στην κατηγορία 4, όπως δύο περιφερειακές ενότητες της Κρήτης και η Ζάκυνθος, να χαρακτηρίζονται lockdown. Δεν είναι lockdown. Θα το ξαναπώ: Δε θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή και η απάντηση στο πρόβλημα της “μετάλλαξης Δ” δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός έδωσε ένα παράδειγμα επισημαίνοντας ότι με την επιστροφή από τις διακοπές είναι εύλογο ειδικά τα νέα παιδιά, να κάνουν τεστ και για μία εβδομάδα να μην έρθουν σε επαφή με γονείς, παππούδες, ειδικά αν αυτοί είναι ανεμβολίαστοι. «Ζητώ πάρα πολύ μεγάλη προσοχή στο πώς θα επιστρέψουν οι πολίτες από τις διακοπές τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι

Επίσης, σημείωσε ότι «θα είμαστε έτοιμοι πριν τα τέλη Αυγούστου να ανακοινώσουμε την πολιτική μας για τους κλειστούς χώρους το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει. Μην περιμένετε ότι θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν με το καλό επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει».

Τέλος, όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις μας να τον επεκτείνουμε». «Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας ότι για να μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους θα πρέπει να υποβάλλονται σε συχνά τεστ κι αυτό είναι κόστος σε χρόνο και χρήμα. Καθένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να προσαρμοστεί στις αποφάσεις της κυβέρνησης» κατέληξε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top