Lockdown Ζάκυνθος: Εξετάζεται η άρση των περιοριστικών μέτρων

Έντονες αντιδράσεις στο νησί για την παράταση που ανακοινώθηκε χθες

Τελευταία στιγμή η Ζάκυνθος απέφυγε το lockdown/ Δείτε το ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star 

Μπορεί χθες να ανακοινώθηκε η παράταση των περιοριστικών μέτρων στη Ζάκυνθο έως τις 18 Αυγούστου, ωστόσο η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί. 

Μητσοτάκης: «Δε θα πάμε σε νέο lockdown το φθινόπωρο»

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρ. Κράτσα, μετά από επικοινωνία που είχε με κυβερνητικούς παράγοντες, έγινε επανεξέταση των στοιχείων και η Ζάκυνθος αναμένεται σήμερα να βγει από το κόκκινο και να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα. 

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι

Η περιφερειάρχης ζήτησε την επανεξέταση των επιδημιολογικών στοιχείων και την ορθή αξιολόγησή τους, αίτημα που, όπως είπε, εισακούστηκε. 

Σε αντίστοιχη δήλωση προχώρησε και ο βουλευτής της ΝΔ στο νησί Διονύσης Ακτύπης, ο οποίος έκανε λόγο για άρση περιορισμών έπειτα από εισήγηση για επανεξέταση δεδομένων. 

Μίνι lockdown σε Ζάκυνθο και Χανιά - Έκρηξη κρουσμάτων

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον υπουργό επικράτειας κ. Γεραπετρίτη Γεώργιο και τον Γ.Γ. του υπουργείου υγείας κ. Παναγιώτη Πρεζεράκο για το γεγονός ότι αξιολόγησαν εκ νέου τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ζακύνθου και οδηγηθήκαμε στην άρση των περιορισμών μετά την εισήγηση μου για επανεξέταση των δεδομένων», ανέφερε.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά στα νησιά - Οι «κόκκινες» περιοχές

Έτσι σήμερα αναμένεται εκ νέου ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία ότι η Ζάκυνθος επιστρέφει στο καθεστώς πριν από το mini lock down.

Αυτό σημαίνει ότι αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας που ίσχυε από τη 01:00 έως τις 06:00, ενώ θα επιτρέπεται και η μουσική. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top