Φωτιά Μεσσηνία-Αρκαδία: Οι φλόγες απειλούν τα χωριά της Μεγαλόπολης

Για χαοτική κατάσταση μιλάει ο δήμαρχος Γορτυνίας

Δείτε το ρεπορτάζ για τη φωτιά στην Αρκαδία από το Έκτακτο Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Τέσσερις είναι οι σοβαρές εστίες, οι οποίες μαίνονται αυτή την ώρα στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας

Αυτές εντοπίζονται σε κοντινή απόσταση από τα χωριά Δεσύλλα, Φίλια, Δασοχώρι και Ίσαρη με τους ανέμους αυτή την ώρα να πνέουν έντονοι νοτιοδυτικοί άνεμοι κατευθύνοντας τις φλόγες προς τα χωριά του Δήμου Μεγαλόπολης.

Φωτιά Αρκαδία: Στις φλόγες έχει τυλιχτεί το χωριό Ίσαρη 

Πολλά τα προβλήματα στη Γορτυνία και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την δημοτική ενότητα Τροπαίων είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι είναι δύσκολο να προσεγγίσουν τις εστίες που βρίσκονται σε δύσβατα σημεία.

Το δύσκολο και πιο σοβαρό πρόβλημα είναι το μέτωπο που κατεβαίνει από το Ίσαρη. Οι άνεμοι είναι δυνατοί και αλλάζουν συνέχεια, η φωτιά έχει μπει στο πυκνό δάσος ανάμεσα στο χωριό Χρούσα και το Μεσαμπέλι.

Ανά διαστήματα οι φλόγες πλησιάζουν την παλιά Εθνική Οδό Καλαμάτας - Τρίπολης, η οποία δόθηκε στην κυκλοφορία γύρω στις 7 το πρωί.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια ώστε να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα - Παραδείσια του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα που παραμένει εκτός κυκλοφορίας από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Φωτιά Ηλεία: Καίγεται η Νεμούτα - Εκκένωση της Αχλαδινής

Στις εστίες των τριών χωριών της Μεσσηνίας δίνεται μάχη οι φλόγες να μείνουν μακριά από τους οικισμούς.

Δήμαρχος Γορτυνίας: Χαοτική η κατάσταση

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Έκτακτο Δελτίο Ειδήσεων του STAR ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, η κατάσταση όσο περνάει η ώρα είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς χάνεται ο έλεγχος και το πύρινο μέτωπο έχει πλατειάσει παρουσιάζοντας πολλές μη προσεγγίσιμες εστίες σε δάσος.

Ο δήμαρχος είπε ότι απειλούνται πολλοί οικισμοί κι εκκενώθηκαν περιοχές, ενώ έκανε έκκληση για εναέρια βοήθεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top