Φωτιά - Ρόδος: Εγκλωβισμένοι πυροσβέστες σώθηκαν την τελευταία στιγμή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Πεταλούδες και η Καλλιθέα

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στη Ρόδο/ (2/8)

Καλύτερη είναι σήμερα η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που απείλησε την κοιλάδα με τις πεταλούδες στην Ρόδο. Όλη την νύχτα οι πυροσβέστες πάλευαν για να οριοθετήσουν τα τρία πύρινα μέτωπα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ρίχτηκαν στην μάχη και τα εναέρια μέσα. 

Σε ύφεση η φωτιά στη Ρόδο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του δήμου Ρόδου της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 1η Αυγούστου στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη έγινε κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου, και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 01 Φεβρουαρίου 2022. 

φωτιά Ρόδος

Τεράστια η οικολογική καταστροφή στη Ρόδο/ eurokinissi

Εφιαλτική ήταν η χθεσινή μέρα για τους γενναίους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη Ρόδο. Μία ομάδα τους προσπαθούσε να σώσει τη φάρμα που βρίσκεται κοντά στην κοιλάδα με τις πεταλούδες, αλλά παγιδεύτηκαν στις φλόγες. 

Δύσκολη η νύχτα στη Ρόδο - Ισχυροί άνεμοι φουντώνουν τη φωτιά

«Όποιος είναι μες στην φάρμα να την εγκαταλείψει αμέσως. Καίγονται τα πάντα. Καίγονται ζώα, καίγονται ελάφια, καίγεται η φάρμα των στρουθοκαμήλων κι εμείς εδώ πέρα, δεν μπορούμε να βγούμε έχει κλείσει η είσοδος. Κόλαση!» ακούγεται να λέει η Πυροσβεστική. 

«Είμαστε εγκλωβισμένοι εδώ πέρα στην φάρμα των στρουθοκαμήλων. Εγκλωβισμένοι. Ευτυχώς είναι καθαρά εδώ δεν παθαίνουμε τίποτα. Γύρω γύρω φωτιά και περιμένουμε τα εναέρια μέσα» λένε στον ασύρματο οι πυροσβέστες που επιχειρούν μέσα στη φάρμα. 

φωτιά Ρόδος

Τεράστια η οικολογική καταστροφή στη Ρόδο/ eurokinissi

Η έγκαιρη επέμβαση των συναδέρφων τους γλίτωσε τους εγκλωβισμένους άνδρες της πυροσβεστικής, ενώ οι συντονισμένες ενέργειες πεζοπόρων τμημάτων και εναέριων μέσων απέτρεψαν την τελευταία στιγμή τεράστια οικολογική καταστροφή στην εμβληματική κοιλάδα των πεταλούδων. 

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θολού παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, αν και οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν συνεχείς μικρές αναζωπυρώσεις. Το μεσημέρι εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους η Ψίνθος. Λίγο αργότερα η ηλεκτροδότηση του νησιού που είχε διακοπεί λόγω της φωτιάς αποκαταστάθηκε.

Εκκενώνεται αυτή την ώρα το χωριό Μαρίτσα 

Την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά αποφάσισαν πριν από λίγο οι αρμόδιες υπηρεσίες που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου. Η απόφαση πάρθηκε διότι μέχρι αυτή την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει σβηστεί εστία φωτιάς που υπάρχει στην Περιοχή «Κερωνιάτης».

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top