Δύσκολη η νύχτα στη Ρόδο - Ισχυροί άνεμοι φουντώνουν τη φωτιά

Εκκενώσεις οικισμών και διακοπές ρεύματος

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της Κυριακής σε αγροτοδασική περιοχή της Ρόδου, μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού στην περιοχή της Παντάνασσας.

H φωτιά κινείται προς το χωριό Μαριτσά με αποτέλεσμα να ζητηθεί από τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Το ίδιο ζητήθηκε και από τους κατοίκους της Δαματριάς.

Έχει εκκενωθεί το χωριό Ψίνθος. Νωρίτερα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Ψίνθος.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος του νησιού, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων. Επίσης για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Την ίδια ώρα στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ ενώ συνδράμει και ο ελληνικός στρατός. Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρεί το ρωσικό Beriev-200 και τρία ελικόπτερα. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Σύμφωνα πάντως με τις αρχικές εκτιμήσεις, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές, ενώ εξαιτίας της φωτιάς όλο σχεδόν το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες. Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ξεκίνησε πριν από λίγο και αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα σε όλο το νησί. Στην περιοχή της πυρκαγιάς παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ μέχρι πριν από λίγο επιχειρούσαν και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top