Φωτιά στο Θύριο Βόνιτσας: Δύσκολη η νύχτα - Εκκενώθηκαν σπίτια

Στο νοσοκομείο πυροσβέστης με δύσπνοια

Φωτιά στο Θύριο Βόνιτσας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή του Θυρίου, του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας. Το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί προς το χωριό Δρυμός, στο οποίο εκκενώθηκαν και σπίτια.

Όλο το απόγευμα και μέχρι να πέσει το φως του ηλίου, τέσσερα αεροσκάφη -μεταξύ των οποίων και το ρωσικό «θηρίο» Beriev- και δύο ελικόπτερα, πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού. 

Ωστόσο, ο αέρας που φυσούσε στην περιοχή έκανε ακόμη πιο δύσκολη την επιχείρηση.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και στην περιοχή κινήθηκαν τόσο εναέριες όσο και επίγειες δυνάμεις. Ακόμη στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 80 πυροσβέστες, με 24 οχήματα, αλλά και τα πεζοπόρα τμήματα. Για να αποφευχθεί οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο ζωής, δόθηκε και εντολή προληπτικής απομάκρυνσης κατοίκων στον Δρυμό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα agriniopress.gr, ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας. Από εκεί αποχώρησε γρήγορα και είναι καλά στην υγεία του

Το έργο συντονίζει ο αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας. Στο χωριό βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top