Εμβολιασμοί: Σκέψεις να γίνονται χωρίς ραντεβού τον Αύγουστο

Μόνο με την ταυτότητα

Όσα είπε ο υπουργός Υγείας για την πορεία των εμβολιασμών στον ΣΚΑΪ

Ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό θα κάνει η κυβέρνηση για να προχωρήσει η εμβολιαστική εκστρατεία και να χτιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το τείχος ανοσίας κατά της πανδημίας. 

Στόχος να πεισθούν και οι πλέον δύσπιστοι, με τη συνδρομή επιστημόνων, κυβερνητικών στελεχών, αλλά και της εκκλησίας. 

Κορωνοϊός: Ποιοι θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση του εμβολίου

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ο εμβολιασμός να γίνεται χωρίς ραντεβού. Οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν στο εμβολιαστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί και με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας να εμβολιάζονται. 

Αυτό εξετάζεται να γίνει τον Αύγουστο, που οι περισσότεροι θα βρίσκονται σε άδεια κι έτσι η πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι ευκολότερη και η διαδικασία πιο γρήγορη. 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Υποχρεωτική η επίδειξή του από τους εργαζόμενους

Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Α. Σκέρτσος έως χθες είχαν πραγματοποιηθεί 10,2 εκ. εμβολιασμοί με το 53,3% του γενικού πληθυσμού και το 61,3% του ενήλικου πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση.

Ο υπουργός Υγείας από την άλλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε έκκληση στους νέους να είναι πλήρως εμβολιασμένοι πριν πάνε στις διακοπές τους, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω των ημερομηνιών, να κάνουν έστω την πρώτη δόση.

Εμβόλιο: «Τι θα μου συμβεί μετά από 4 χρόνια;» - Ο Βασιλακόπουλος απαντά

Επίσης ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως 30.000 ραντεβού έχουν προγραμματιστεί για την ηλικιακή ομάδα 15 – 17 και πως μέσα στον Αύγουστο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 12 – 15 ετών
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top