Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα και για τους 12-15 ετών

Έκκληση Κικίλια: Κάντε έστω την πρώτη δόση πριν τις διακοπές

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό εφήβων, ηλικίας 12 έως 15 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν κλειστεί περισσότερα από 30.000 ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 15 έως 17 ετών.

Το ιδανικό σενάριο, για την κυβέρνηση, είναι να είναι όλοι πλήρως εμβολιασμένοι, προτού πάνε διακοπές.

Κικίλιας: Μπόνους για κάθε εμβολιασμό σε γιατρούς και φαρμοκοποιούς

«Ο Δεκαπενταύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεώτεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς», είπε ο κ. Κικίλιας.

Ωστόσο, συνέχισε, πως αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω των ημερομηνιών, «τότε να προστρέξουν, όσοι επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση πριν τις διακοπές τους.

Εμβόλια: Πόσο «μένουν» μέσα στο σώμα μας; - Πώς λειτουργούν

Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75% – 80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς.

«Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», επεσήμανε.

Λιανεμπόριο: «Μόνο εμβολιασμένοι στα καταστήματα τον χειμώνα, αν χρειαστεί»

Αυτή τη στιγμή το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι κάτω του 10%.

Τέλος, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είπε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σκέψη για επέκταση και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Δειτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top