Κικίλιας: Μπόνους για κάθε εμβολιασμό σε γιατρούς και φαρμοκοποιούς

10 ευρώ για το ραντεβού, 20 για το εμβόλιο και 50 για κατ' οίκον εμβολιασμό

Οικονομικά κίνητρα για γιατρούς και φαρμακοποιούς, προκειμένου να τονωθεί ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Φαρμακοποιοί και γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με αποζημίωση 10 ευρώ το ραντεβού. Με το που πηγαίνει, λοιπόν, ο πολίτης να κάνει την πρώτη δόση θα πιστώνονται δέκα ευρώ στον λογαριασμό του κάθε επαγγελματία υγείας, φαρμακοποιού και γιατρού», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο Open.

Λιανεμπόριο: «Μόνο εμβολιασμένοι στα καταστήματα τον χειμώνα, αν χρειαστεί»

Νέα κίνητρα για εμβολιασμό

Ο υπουργός είπε με έμφαση ότι  η επιχείρηση πειθούς για τον εμβολιασμό δείχνει να αποδίδει καρπούς και «τώρα θα πάμε πόρτα – πόρτα για να εμβολιαστούν όλοι».

Επιπλέον ανακοίνωσε αμοιβή έως 50 ευρώ στους γιατρούς για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Συγκεκριμένα:

-    Οι ιδιώτες γιατροί που θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό στο ιατρείο τους θα παίρνουν από το κράτος 20 ευρώ, από 3 ευρώ που έπαιρναν μέχρι σήμερα.

-    Οι ιδιώτες γιατροί που θα εμβολιάζουν κατάκοιτους συμπολίτες μας στα σπίτια τους θα παίρνουν αποζημίωση 50 ευρώ, από 20 ευρώ που έπαιρναν μέχρι σήμερα.

Εστίαση - Τουρισμός: Η διαδικασία των δύο test για τους ανεμβολίαστους  

«Είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και on alert για παν ενδεχόμενο», ξεκαθάρισε.

«Οι ΜΕΘ δεν είναι γεμάτες γιατί ο εμβολιασμός λειτουργεί»

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε εκ νέου όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, τονίζοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα.

«Ας εμβολιαστούμε όλοι, για να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι», είπε, τονίζοντας πως η απόδειξη ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί είναι το γεγονός πως σήμερα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, δεν είναι γεμάτες οι ΜΕΘ.

«Το ΕΣΥ πιέστηκε, αλλά απέδειξε ότι αντέχει και θα αντέξει», σημείωσε.

Σχετικά με τη Μύκονο και τα περιοριστικά μέτρα, που αίρονται τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Παράλληλα, ενόψει του Αυγούστου, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, στα μικρά νησιά

Τέλος, ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε τη συμβολή της Εκκλησίας στο θέμα του εμβολιασμού των πολιτών.

«Η Εκκλησία στέκεται δίπλα μας με ειλικρινή και θαρραλέα στάση», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι τρεις μητροπολίτες ήδη έχουν χαθεί από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top