Εστίαση -Τουρισμός: Η διαδικασία των δύο test για τους ανεμβολίαστους  

To μέτρο θα αφορά πλέον ολόκληρη τη χώρα  

Το νέο μέτρο των δύο υποχρεωτικών test την εβδομάδα,  για όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης και δεν έχουν εμβολιαστεί, εφαρμόζει η κυβέρνηση,  σε μια ακόμα προσπάθεια ανάσχεσης της μετάδοσης του κορωνοϊού, από όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Επιτροπή: Υποχρεωτικά δύο τεστ σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Το μέτρο θα αφορά όλη τη χώρα όπως εισηγήθηκε σήμερα η επιτροπή λοιμωξιολόγων στους αρμόδιους υπουργούς και έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση.

Με self-test η επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η διαδικασία έχει ως εξής:   Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και τον τουρισμό θα υποβάλλονται σε test δύο φορές την εβδομάδα. Mία φορά θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test και μια σε rapid και το αποτέλεσμα θα πρέπει να αναρτάται στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη. 

Tο μέτρο των δυο test την εβδoμάδα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είχε τεθεί σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα για τους εργαζόμενους στην εστίαση και τις τουριστικές επιχειρήσεις σε έξι επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές της επικράτειας (στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου και στους δήμους  Ίου, Θήρας και Πάρου). Όμως τα δεδομένα άλλαξαν και τώρα το μέτρο αφορά όλη την χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top