Χαρδαλιάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων στα 6 νησιά   

Δύο test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό- εστίαση

Ανοιχτό  άφησε το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων στους 6 νησιωτικούς προορισμούς (στις περιφερειακές ενότητες Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου και στους δήμους  Ίου, Θήρας και Πάρου) στους οποίους παρουσιάσθηκε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού,  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας,  Νίκος Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς - νέα μέτρα: Κατασκηνώσεις με self test, τέλος στα επισκεπτήρια 

«Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα με επαναξιολόγηση»  τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε πάντως ότι η εφαρμογή τους κατάφερε να ανακόψει μερικώς την εξάπλωσή των κρουσμάτων,. καθώς υπάρχει μικρή σταθεροποίηση του αριθμού τους  προς μείωση.

Χαρδαλιάς: Εγρήγορση για την αύξηση κρουσμάτων σε νησιωτικές περιοχές    

Απάντηση Χαρδαλιά στον Τσίπρα: Δεν έχουμε προηγούμενα με τη Μύκονο και τα άλλα νησιά 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι από τη Δευτέρα θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά και στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές, ενώ απάντησε, χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικά, και στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από τη Μύκονο.  

Τσίπρας: Επίθεση στην κυβέρνηση από τη Μύκονο για την πανδημία και τα μέτρα

«Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα για τη Μύκονο αυτοί που σήμερα μας εγκαλούν για τα μέτρα θα έλεγαν γιατί δεν πήραμε μέτρα» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.  

 

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης σχετικά με το ζήτημα των μέτρων του μερικού lockdown στις 6 νησιωτικές περιοχές:

   
«Οι εικόνες από τη Μύκονο έδειξαν ότι δεν είναι όλοι συντεταγμένοι με μέτρα, δεν κάνουμε κυνήγι φαντασμάτων, δεν έχουμε προηγούμενα με κάποιες περιοχές, κάθε φορά που το κάνουμε είναι γιατί προβληματιζόμαστε για την επιδημιολογική κατάσταση. Δεν πιεζόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δεν κάνουμε πίσω όταν έχουμε να κάνουμε με την ανθρώπινη ζωή».
 

Δύο test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης την απόφαση της κυβέρνησης όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο test  εβδομαδιαίως, και συγκεκριμένα ένα self test και ένα rapid test, σε όλη την επικράτεια, 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top