Χαρδαλιάς - νέα μέτρα: Κατασκηνώσεις με self test, τέλος στα επισκεπτήρια 

Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους        

Αλλάζει  το υγειονομικό πρωτόκολλο για παιδιά και εργαζόμενους στις κατασκηνώσεις, λόγω της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και  Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.  

Κρούσματα σε τέταρτη κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι  για την είσοδό τους στις κατασκηνώσεις οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 48 ωρών ή αρνητικό αποτέλεσμα pcr 72 ωρών. 

Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε κατασκηνώσεις στο Λαύριο και την Ηλεία

Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου τα παιδιά θα ελέγχονται με self test σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο  δύο φορές τη εβδομάδα, μία με self test και μία με rapid. 
 
Επιπλέον δε θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια, πλην έκτακτης ανάγκης ή αποχώρησης παιδιού. 

Νέα μέτρα ανακοίνωσε επίσης ο κ. Χαρδαλιάς λόγω της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων σε 6 νησιωτικές περιοχές.  

Χαρδαλιάς: Εγρήγορση για την αύξηση κρουσμάτων σε 6 νησιωτικές περιοχές    

Στις περιοχές αυτές οι μη εμβολιασμένοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα υποβάλλονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα, μία φορά με τη μέθοδο του self test και μία φορά με τη μέθοδο του rapid test, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». Η υποχρέωση αφορά και τα μη εμβολιασμένα μέλη πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top