Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε κατασκηνώσεις στο Λαύριο και την Ηλεία

Μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς

Ανησυχία από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κατασκηνώσεις

Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν σε κατασκηνώσεις στο Καπανδρίτι, την Χαλκιδική, την Κρήτη και το Σοφικό Κορινθίας, τουλάχιστον έξι νέα καταγράφηκαν σε κατασκήνωση σε παραθαλάσσια περιοχή του Λαυρίου. 

Σύμφωνα με το notioanatolika.gr τα κρούσματα καταγράφηκαν τόσο μεταξύ παιδιών, όσο και εργαζομένων στην κατασκήνωση. 

Κρούσματα σε τέταρτη κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς που παρέλαβαν τα παιδιά τους που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, αλλά και όσα βρίσκονταν στις ίδιες ομάδες με εκείνα. Επίσης απομακρύνθηκαν οι ομαδάρχες και οι ομαδάρχισσές τους. 

Η κατασκηνωτική περίοδος άρχισε την Πέμπτη 1η Ιουλίου και μάλιστα τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα κατά την προσέλευση των κατασκηνωτών (παιδιών ηλικίας 6 έως και 16 ετών) οι οποίοι όφειλαν να έχουν μαζί τους εκτυπωμένο και να παραδίδουν στον υπεύθυνο, αρνητικό αποτέλεσμα ελέγχου με ταχεία μέθοδο ανίχνευσης αντιγόνου (rapid- test) που πραγματοποιήθηκε εντός 24 έως 48 ωρών πριν από την προσέλευση.

Κρούσματα και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη διαπίστωση των κρουσμάτων στο Λαύριο υπήρξε επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΔΥ ενώ η διοίκηση της κατασκήνωσης ανέλαβε την υποχρέωση να υποβάλει, ανά τέσσερις ημέρες και με δικά της έξοδα, όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή (κατασκηνωτές, στελέχη και εργαζόμενους) σε νέα rapid tests. 

Επίσης δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια γονέων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να φτάνουν μέχρι την είσοδο της κατασκήνωσης για να παραλάβουν ρούχα και αντικείμενα των κατασκηνωτών ή να τους παραδώσουν νέα.

Κρούσματα σε κατασκήνωση και στην Ηλεία

Τουλάχιστον τρία κρούσματα εντοπίστηκαν και σε κατασκήνωση στην Ηλεία. Σύμφωνα με το ilialive.gr τα παιδιά απομακρύνθηκαν και υπήρξε περιορισμός δράσεων και απολυμάνσεις στις εγκαταστάσεις. 

Κορωνοϊός: Κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις στα Χανιά και τη Χαλκιδική

Από την πλευρά των αρμόδιων φορέων για την ενημέρωση, δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση.

Η γενικότερη εικόνα όμως που υπάρχει είναι πως δε φαίνεται κάποια διασπορά του κορωνοϊού σε βαθμό που να προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ενώ η κατασκήνωση φέρεται να έχει λάβει όλα τα μέτρα και τα παιδιά που έφτασαν εκεί για να φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση δεν ήρθαν σε επαφή με άλλα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top