Κρούσματα και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι

Συναγερμός στις αρχές – Έκλεισε η κατασκήνωση στα Χανιά

Συναγερμός έχει σημάνει από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις. Μετά από τις κατασκηνώσεις σε Χαλκιδική και Χανιά, κρούσματα εντοπίστηκαν και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι. 

Κορωνοϊός: Εκτόξευση κρουσμάτων κατά 178%

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες εντοπίστηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη κατασκήνωση. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών και ξεκίνησε η ιχνηλάτηση για να διευκρινιστεί ο αριθμός των μολύνσεων. 

Έκλεισε η κατασκήνωση στα Χανιά

Την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης στα Χανιά ανακοίνωσαν την απόφασή τους να κλείσουν τις εγκαταστάσεις, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των παιδιών και των εργαζομένων είναι πολλά. 

Η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά, ενώ αρκετοί γονείς έσπευσαν να παραλάβουν τα παιδιά τους, καταγγέλλοντας τις συνθήκες και τη διαχείριση της κρίσης. 

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 τα κρούσματα στην Αττική - 106 στο Ηράκλειο

Τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ που διεξήχθησαν έδειξαν πάνω από 30 κρούσματα, ενώ υπάρχουν φόβοι για μεγαλύτερη αύξηση. 

Σύμφωνα με το zarpanews.gr τα κρούσματα δεν περιορίζονται μόνο στα Χανιά , αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως την Παλαιόχωρα, όπου τέσσερα παιδιά προερχόμενα από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά.

Κορωνοϊός: 1.997 νέα κρούσματα σήμερα - 12 νεκροί και 141 διασωληνωμένοι

Η κατασκήνωση αναμένεται να ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δε θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Συναγερμός και στη Χαλκιδική

Την ίδια ώρα πολλά κρούσματα κορωνοϊού βρέθηκαν σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική που φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 14 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών και ξεκίνησε αμέσως η διαδικασία ιχνηλάτησης. 

Σύψας: «Το φθινόπωρο θα κολλήσουν όλοι οι ανεμβολίαστοι»

Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr εκκενώθηκαν έξι σπιτάκια – σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα, ενώ ενημερώθηκαν οι γονείς και παρέλαβαν τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top