Κορωνοϊός: Κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις στα Χανιά και τη Χαλκιδική

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές

Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε δύο κατασκηνώσεις. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συναγερμός σήμανε σε δύο παιδικές κατασκηνώσεις σε Χαλκιδική και Χανιά μετά τον εντοπισμό πολλών θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, σε μεγάλη παιδική κατασκήνωση της Χαλκιδικής συνολικά εντοπίστηκαν 14 κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 13-17 ετών. Θετικά βρέθηκαν τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, με τα περισσότερα από αυτά να εμφανίζουν συμπτώματα.

Οι αρμόδιοι εκκένωσαν έξι σπιτάκια όπου 13 άτομα και ξεκίνησε αμέσως η διαδικασία ιχνλάτισης. Οι γονείς των παιδιών ενημερώθηκαν ώστε να τα παραλάβουν από το μέρος.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης διαβεβαιώνουν ότι τηρούν όλα τα πρωτόκολλα και μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Χανιά: Έκλεισε κατασκήνωση μετά τον εντοπισμό 30 κρουσμάτων

Και στα Χανιά εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορωνοϊού σε παιδική κατασκήνωση με τους υπεύθυνους να προχωράνε σε προσωρινό κλείσιμο της δομής.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών είναι πάνω από 30, ενώ θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν και εργαζόμενοι.

Η κατασκήνωση φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά, ενώ αρκετοί γονείς έσπευσαν να τα παραλάβουν χθες και σήμερα. Η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15/7 και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top