Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία διαμαρτυρίας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 200 άτομα βρέθηκαν στα Προπύλαια για να διαμαρτυρηθούν για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια της πορείας, όμως, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους φοιτητές και τις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών.

επεισόδια στην Αθήνα

επεισόδια κέντρο

Η Ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τα επεισόδια 

Την 12.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία Φοιτητικών Συλλόγων, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (200) περίπου ατόμων, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την 12.45 ώρα οι συγκεντρωθέντες κατέλαβαν όλο το πλάτος του οδοστρώματος και ξεκίνησαν πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου.

Όταν έφτασαν στην οδό Σταδίου, ο επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων τους κάλεσε να περιορισθούν στην δεξιά λωρίδα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πορευόμενοι αγνόησαν την ανωτέρω έκκληση, απωθώντας τις Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την πορεία. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη για ολίγα λεπτά της ώρας.

Με τις κατάλληλες κινήσεις και την αναγκαία-περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι Αστυνομικές Δυνάμεις τους οριοθέτησαν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η πορεία συνεχίσθηκε μέσω των οδών Βασιλέως Γεωργίου Α΄ και Πανεπιστημίου και ολοκληρώθηκε την 14.00 ώρα στα Προπύλαια.

Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top