Κορωνοϊός: Ποιοι θα κάνουν πρώτοι την τρίτη δόση του εμβολίου

Τι απάντησε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου

Δείτε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Τετάρτη για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Την ώρα που τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται και η μετάλλαξη Δέλτα τείνει να επικρατήσει και στη χώρα μας προσεχώς φουντώνει μέρα με τη μέρα η συζήτηση για την τρίτη ενισχυτική δόση και στη χώρα μας.

Αποκάλυψη Star: Τρίτη δόση εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο

Απαντώντας την Πέμπτη στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου είπε πως δεν απέχουμε ιδιαίτερα από το να φτάσουμε στο σημείο αυτό.

Κορωνοϊός: Ποιοι θα χρειαστούν και τρίτη δόση εμβολίου

«Έχουν αρχίσει κάποιες συζητήσεις στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την τρίτη δόση και το σε ποιους θα εισηγηθούμε να κάνουν την τρίτη δόση», είπε αρχικά, ξεκαθαρίζοντας όμως πως «το σκεπτικό για την τρίτη δόση αφορά σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που θεωρούμε ότι την έχουν ανάγκη, είτε γιατί έχουν κάποια υποκείμενα νοσήματα και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι, είτε λόγω ηλικίας, είτε γιατί έχουν μεγάλη έκθεση όπως έχουν οι γιατροί», ανέφερε.

Καταλήγοντας ξεκαθάρισε: «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα στις οδηγίες αυτές κι οπότε δε μπορώ να σας απαντήσω και τι θα γίνει με αυτούς που πιθανώς δεν θα δεχτούν μια τρίτη δόση, είναι λίγο πρώιμο νομίζω».

Υπενθυμίζεται πως όπως μετέδωσε την Τετάρτη αποκλειστικά το Star η κυβέρνηση σχεδιάζει να αρχίσουν οι εμβολιασμοί με την τρίτη δόση, με την ίδια σειρά που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην αρχή της χρονιάς. Δηλαδή, θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειoνομικοί και θα ακολουθήσουν μετά σταδιακά όλες οι ηλικιακές κατηγορίες, από τους μεγαλύτερους προς του νεότερους.

Επίσης, μελετάται να σταλεί ενημερωτικό μήνυμα και SMS σε όλους τους εμβολιασμένους για να προγραμματίσουν σταδιακά την τρίτη δόση, με βάση τον χρόνο που έκαναν την δεύτερη δόση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top