Κορωνοϊός: Ποιοι θα χρειαστούν και τρίτη δόση εμβολίου

Τι απαντά ο Ηλίας Μόσιαλος

Στους εμβολιασμούς στην Ελλάδα αλλά και στη σημασία της τρίτης δόσης εμβολίου αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος. 

Εμβολιασμοί: Κλείστηκαν 600.000 νέα ραντεβού

Όπως είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το νέο κύμα της πανδημίας αναμένεται να πλήξει κυρίως ανεμβολίαστους πολίτες αλλά και πολίτες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος που δεν έχουν πρόσβαση στα εμβόλια. «Το κύμα αφορά σε πολύ μικρό βαθμό και τους εμβολιασμένους (5%) που δεν τους έχει ''πιάσει'' το εμβόλιο. Εδώ μιλάμε κυρίως για ανοσοκατασταλμένους και πολίτες στις πολύ ευάλωτες ομάδες» πρόσθεσε ο κ. Μόσιαλος.

Για αυτές τις κατηγορίες εμβολιασμένων πολιτών, ο καθηγητής τόνισε την ανάγκη χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου (αναμνηστικής δόσης). «Πρέπει να προγραμματιστεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους, όπως ήδη γίνεται σε άλλες χώρες», ανέφερε. Αυτή η δόση θα γίνει με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna. 

Εμβολιασμοί: Οι μισοί ενήλικες είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Αναφερόμενος στην εμβολιαστική κάλυψη της Ελλάδας, ο κ. Μόσιαλος υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων σε σχέση με άλλες χώρες. Το 56% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί στην Ελλάδα, με το ποσοστό των ενηλίκων να φτάνει τι 68% σύμφωνα με τον ίδιο. 

Όσον αφορά στα παιδιά, ξεκαθάρισε ότι πιθανώς να υπάρξει μεγάλη διασπορά του ιού στις παιδικές ηλικίες. «Μπορεί να δούμε μεγάλη διασπορά του ιού στα παιδιά. Αν εμβολιαστούν όμως οι μεγαλύτεροι θα προστατεύσουν τα παιδιά» είπε τέλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top