Εμβόλιο: Πότε και ποιοι αναμένεται να κάνουν την τρίτη δόση

Τι είπε η Ματίνα Παγώνη για τον εμβολιασμό των παιδιών 12- 15 στο star.gr

Όλα όσα είπε η Ματίνα Παγώνη πρ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και αντιπρ. της ΟΕΝΓΕ

Για το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού, μίλησε στο star.gr η Ματίνα Παγώνη πρ. της ΕΙΝΑΠ και αντιπρ. της ΟΕΝΓΕ, εκτιμώντας ότι μελετάται και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η σχετική εισήγηση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

«Στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει η συζήτηση και έχει προχωρήσει. Εμείς ακόμη δεν το έχουμε προχωρήσει, αλλά βάσει των δεδομένων προς τα εκεί θα πάει η ιστορία.

Το βασικό είναι ότι θα ξεκαθαριστεί το θέμα, θα γίνει εισήγηση για την τρίτη δόση, η Επιτροπή Εμβολιασμού θα δώσει τις εξηγήσεις και τις εισηγήσεις που πρέπει να δοθούν και θα ξεκινήσουμε», είπε.

Η Ματίνα Παγώνη πρ. της ΕΙΝΑΠ

Η Ματίνα Παγώνη πρ. της ΕΙΝΑΠ και αντιπρ. της ΟΕΝΓΕ (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Όπως πρόσθεσε, τα εμβόλια θα είναι προσαρμοσμένα σε όλες τις μεταλλάξεις και θα χρειαστεί να τα κάνουμε. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να αφορούν σε: 

  • Όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οπότε θα κάνουν τρίτη δόση περίπου στους 9 με 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση 
  • Όλες τις ομάδες υψηλού κινδύνου

Κάποιος ο οποίος είχε δηλαδή εμβολιαστεί τον Απρίλιο δεν πρόκειται να κάνει τρίτη δόση τώρα.

Αποκάλυψη Star: Τρίτη δόση εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο

Mε ποιο εμβόλιο θα γίνει η τρίτη δόση; 

Σε ό,τι έχει να κάνει με είδος του εμβολίου που θα κληθούμε να κάνουμε κατά την τρίτη δόση του εμβολιασμού, για ακόμη μία φορά τις αποφάσεις θα λάβει η Επιτροπή Εμβολιασμού. 

«Βεβαίως και θα μπορούμε να κάνουμε mix and match τα εμβόλια. Πχ. κάποιος μπορεί να έχει κάνει δύο δόσεις AstraZeneca και μετά να κάνει Pfizer», εκτίμησε πάντως η κ. Παγώνη.

Moderna: Αυξάνονται τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση του εμβολίου

«Χρειάζεται μαραθώνιο για να επιτύχουμε το τείχος ανοσίας έως το τέλος Αυγούστου»

Για την επίτευξη του πολυπόθητου τείχους ανοσίας έναντι του κορωνοϊού, η κ. Παγώνη επανέλαβε ότι χρειάζεται το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων να φτάσει μέχρι το τέλος Αυγούστου το 80%. 

«Χρειάζεται τρέξιμο για να πετύχουμε το τείχος ανοσίας. Μαραθώνιο», είπε χαρακτηριστικά. 

Γέμισε ο δρόμος της Ερμού από κόσμο που βγήκε για βόλτα και ψώνια, χωρίς όμως να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις λόγω κορωνοϊού

«Τα εμβόλια της τρίτης δόσης, θα είναι προσαρμοσμένα σε όλες τις μεταλλάξεις και θα χρειαστεί να τα κάνουμε», σημείωσε η κ. Παγώνη (φωτογραφία αρχείου eurokinissi)

Αναφερόμενη στην κάμψη που καταγράφεται στο ρυθμό των εμβολιασμών, η ίδια εξήγησε ότι αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόσμος έχει το μυαλό του στις διακοπές και όχι στο να εμβολιαστεί.

«Πρέπει πρώτα να εμβολιαστούμε και μετά να πάμε διακοπές», ήταν το μήνυμα της

Μετάλλαξη Δέλτα: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια Pfizer - AstraZeneca

«Να εμβολιαστούν και τα παιδιά 12-15 ετών»

Για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, η κ. Παγώνη σημείωσε ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν, όπως γίνεται ήδη στην Αμερική.

«Στην Αμερική η ηλικιακή ομάδα είναι μία, 12- 17 ετών. Έχουν ξεκινήσει και προχωρούν, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς εδώ, ούτως ώστε τον Σεπτέμβριο που τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο να είναι έτοιμα, μαζί και οι καθηγητές τους», είπε. 

Λινού: «Αρκετοί από τους νέους που θα νοσήσουν θα χάσουν τη ζωή τους»

Απευθυνόμενη στους γονείς που έχουν δεύτερες σκέψεις, η πρ. της ΕΙΝΑΠ αναγνώρισε ότι είναι λογικό να τρέφουν ανησυχία για το εμβολιασμό των παιδιών τους, σημειώνοντας όμως ότι η Επιτροπή στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top