Moderna: Αυξάνονται τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση του εμβολίου

Αποτελεσματικό το εμβόλιο της εταιρίας στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. Video Reuters

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα των δοκιμών της τροποποιημένης εκδοχής του εμβολίου της αμερικανικής εταιρίας Moderna κατά της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης, αλλά και της επίδρασης του εμβολίου της στης τρίτη δόση.

Εμβόλιο Moderna: Tην επείγουσα χρήση του ενέκρινε ο ΠΟΥ    

«Έχουμε ενθαρρυνθεί από αυτά τα νέα δεδομένα, τα οποία ενισχύουν την εμπιστοσύνη μας στην ιδέα ότι η στρατηγική μας για επαναληπτικές (δόσεις) θα πρέπει να παρέχει προστασία κατά των νέων αυτών παραλλαγμένων στελεχών», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Στεφάν Μπανσέλ.

Εμβόλιο: Ο Καναδάς ενέκρινε το Pfizer για τα παιδιά 12-15 ετών

Θετικά τα αποτελέσματα από την τρίτη δόση του εμβολίου της Moderna

Σαράντα άνθρωποι, οι οποίοι είχαν ήδη εμβολιαστεί, δηλαδή είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του αρχικού εμβολίου της Moderna μεταξύ έξι και οκτώ μηνών πριν από τις δοκιμές αυτές, μετείχαν σε αυτές. Ορισμένοι έλαβαν μια τρίτη δόση μιας νέας φόρμουλας (ονομάζεται mRNA-1273.351) που αναπτύχθηκε κατά του νοτιοαφρικανικού παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού και άλλοι μια τρίτη δόση του αρχικού εμβολίου.

Οι δύο αυτές επιλογές «αύξησαν τους τίτλους (επίπεδα) των εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 και δύο ανησυχητικών παραλλαγμένων στελεχών του», δηλαδή του νοτιοαφρικανικού και του βραζιλιάνικου, ανακοίνωσε η Moderna.

Τα ποσοστά των αντισωμάτων μετρήθηκαν στους μετέχοντες δύο εβδομάδες μετά την τρίτη λήψη σκευάσματος. Αυτά αυξήθηκαν σε παρόμοια ή υψηλότερα επίπεδα από αυτά που διαπιστώθηκαν μετά την πρώτη σειρά των δύο δόσεων, σύμφωνα με την εταιρία.

εμβόλιο Moderna

Θετικά τα αποτελέσματα των ερευνών για το εμβόλιο της Moderna. ap images

Αποτελεσματικό το εμβόλιο της Moderna στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Η φόρμουλα του εμβολίου που αναπτύχθηκε ειδικά κατά του παραλλαγμένου στελέχους που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική εναντίον του από το αρχικό εμβόλιο.

Μια άλλη εκδοχή, μια δόση που περιέχει και το αρχικό εμβόλιο και τη νέα φόρμουλα, μελετάται επίσης, αλλά ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά αποτελέσματα σχετικά με αυτήν. Το εμβόλιο της Moderna χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία, η οποία ονομάζεται αγγελιαφόρος RNA (mRNA).

Η τεχνική αυτή «επιτρέπει την γρήγορη παρασκευή υποψηφίων-εμβολίων, που περιλαμβάνουν βασικές μεταλλάξεις του ιού, επιτρέποντας δυνητικά μια πιο γρήγορη ανάπτυξη μελλοντικών εναλλακτικών εμβολίων» κατά πιθανών νέων παραλλαγμένων στελεχών, σημείωσε ο Μπανσέλ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top