Φολέγανδρος: Άφαντο το κινητό τηλέφωνο της Γαρυφαλλιάς

Κενά μνήμης επικαλέστηκε ο 30χρονος όταν ρωτήθηκε πού είναι

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για όσα ισχυρίστηκε ο 30χρονος στους αστυνομικούς (25/07)

Μπορεί ο 30χρονος να ομολόγησε τη φρικτή δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, ωστόσο πολλά σημεία της υπόθεσης παραμένουν θολά και γι’ αυτό η αστυνομική έρευνα δεν έχει κλείσει. 

Φολέγανδρος: Τα πρώτα λόγια του 30χρονου στους αστυνομικούς μετά το έγκλημα

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News από τη δικογραφία λείπουν δύο σημαντικά στοιχεία, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού που δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι αυτή την ώρα. 

Η Γαρυφαλλιά

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην απολογία του ο δράστης, οι δυο τους ξεκίνησαν να τσακώνονται γιατί η Γαρυφαλλιά δεν κοιτούσε το GPS στο κινητό της τηλέφωνο με αποτέλεσμα να χάσουν τον δρόμο. 

Φολέγανδρος: «Οι κακώσεις της Γαρυφαλλιάς δείχνουν βάναυση κακοποίηση»

Αυτό σημαίνει πως λίγα λεπτά πριν την άγρια δολοφονία της, η άτυχη κοπέλα είχε μαζί της το κινητό της τηλέφωνο. Ωστόσο σε ερωτήσεις των αστυνομικών πού βρίσκονται τα τηλέφωνα και των δυο τους, ο 30χρονος απάντησε πως έχει κενά μνήμης. 

30χρονις Φολέγανδρος

Ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δράστης

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης, Αλέξης Κούγιας, αποκάλυψε πως διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο 30χρονος παρακολουθούσε συνεχώς το κινητό τηλέφωνο του θύματος, ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται. 

Φολέγανδρος: «Με μείωνε. Την έσπρωξα στον γκρεμό» - Η απολογία του 30χρονου

Όπως είπε, ο δράστης είναι προγραμματιστής στο επάγγελμα και κάτι τέτοιο του ήταν πολύ εύκολο.

Αν η ΕΛ.ΑΣ. είχε στα χέρια της τα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του θύτη, θα μπορούσε να διαπιστώσει αν πράγματι ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος παρακολουθούσε το κινητό της 26χρονης φαρμακοποιού. Την ίδια στιγμή, αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για ποιο λόγο άλλαξαν τα σχέδιά τους και βρέθηκαν στη Φολέγανδρο, παρά το γεγονός ότι είχαν προγραμματίσει να κάνουν διακοπές με φίλους στη Σέριφο. 

Φολέγανδρος έγκλημα: «Θόλωσα και τη σκότωσα»

Ο 30χρονος είναι προφυλακιστέος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε πως δε θυμόταν τα περισσότερα από όσα έγιναν την ημέρα του θανάτου της συντρόφου του και υποστήριξε ότι τον τελευταίο καιρό δεν τα πήγαιναν καλά. 

Φολέγανδρος: «Η Γαρυφαλλιά θα είχε σωθεί αν τη βρίσκαμε 10 λεπτά νωρίτερα»

«Με ενέπαιζε παριστάνοντας πως πήγαινε να πάρει τσιγάρα και πήγαινε αλλού και μετά γελούσε. Το βασικό ήταν ότι υπήρχε αυτό έντονα στο νησί. Με οδηγούσε και εμένα σε λάθος κατευθύνσεις, καταλήγαμε σε χωματόδρομο και μετά με κορόιδευε. Ήταν μια επανειλημμένη συμπεριφορά και ήταν τόσο έντονο, που μου χαλούσε την καλή διάθεση που είχα στην αρχή. Το έκανε εδώ και 5-6 μήνες… Προσπαθούσε να με εκθέσει είτε όταν ήμασταν μόνοι μας, είτε με παρέα. Εγώ είχα πει αρκετές φορές να σταματήσουμε να βρισκόμαστε γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά εκείνη επέμενε να συνεχίσουμε», είπε στους αστυνομικούς. 

Ισχυρίστηκε επίσης πως πάνω στον διαπληκτισμό του έφυγε το αμάξι χωρίς να το καταλάβει και ότι η 26χρονη φώναξε γιατί φοβήθηκε, ενώ δεν ήταν κάτι εσκεμμένο.

Φολέγανδρος: Ξεσπά ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς - «Να σαπίσει στη φυλακή»

«Εκείνη τη στιγμή θόλωσα, κλείδωσε το μυαλό μου. Εγώ κατάλαβα ότι φωνάζει για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι εγώ φταίω σε κάτι και να με εκθέσει για άλλη μια φορά. Είχαμε τσακωμό μπροστά στο αμάξι. Το αμάξι δεν το έβαλα σε λειτουργία. Δεν θυμάμαι πόσα μέτρα απείχε το αμάξι από το χείλος του γκρεμού», είπε.

Αρνήθηκε για μια ακόμα φορά ότι χτύπησε τη Γαρυφαλλιά πριν τη ρίξει από τα βράχια, όμως τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα έδειξαν ότι η κοπέλα ξυλοκοπήθηκε άγρια. 

Φολέγανδρος: «Συγγνώμη» - Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο 30χρονος

«Δεν είδα πώς κατέληξε μέσα στο νερό. Εγώ κατέβηκα κάτω και ήταν μέσα στο νερό…», συνέχισε.

Ο 30χρονος ισχυρίστηκε επίσης ότι από το 2015 έχει διαγνωσθεί με σοβαρό ψυχικό νόσημα και ότι δεν ακολουθούσε τη φαρμακευτική αγωγή που του είχε χορηγηθεί. 

Φολέγανδρος: «Ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς τα έχει τετρακόσια»

«Γι’ αυτό που συνέβη σίγουρα δεν ήμουν ο εαυτός μου. Πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη και μακάρι να είχαν έρθει τα πράγματα αλλιώς», κατέληξε στην απολογία του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top