Φολέγανδρος: «Οι κακώσεις της Γαρυφαλλιάς δείχνουν βάναυση κακοποίηση»

Κόλαφος η ιατροδικαστική έκθεση - «Πυρά» Κούγια για τον δολοφόνο

Όσα ισχυρίστηκε στον ανακριτή ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς. / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον τρόπο που δολοφονήθηκε η Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο πριν από μια εβδομάδα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος την είχε χτυπήσει με γροθιές και στη συνέχεια έσυρε τη στα βράχια. 

Φολέγανδρος: «Με μείωνε. Την έσπρωξα στον γκρεμό» - Η απολογία του 30χρονου

Η κοπέλα φέρει εκδορές άνω άκρων του κορμιού κυρίως με ελάχιστες στην οπίσθια πλευρά του δεξιού γλουτού που έγιναν εν ζωή. Οι κακώσεις αυτές, σύμφωνα με τη νεκροψία, δηλώνουν σύρσιμο και προστριβή στα βράχια.

Γαρυφαλλιά

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση στο κεφάλι της εντοπίστηκαν οι παρακάτω κακώσεις:

α) Εκχύμωση δεξιού οφθαλμικού πεδίου (θλαστικό τραύμα από θλων όργανο γενόμενη)

β) Εκχύμωση και θλαστικό τραύμα στα μαλακά μόρια βρεγματικής περιοχής δεξιά, δια θλώντος οργάνου προκληθείσα.

γ) Θλαστικό τραύμα και τομή 4- 5 εκατοστά περίπου στη δεξιά βραγματο- ινιακή χώρα των μαλακών μορίων τριχωτού κεφαλής, δια τέμνοντος και θλώντος οργάνου προκληθέν.

δ) Διάνοιξη των μετωπιαίων και βρεγματικών ραφών των οστών του κρανίου με αιμορραγική διήθηση των χειλέων αυτών που σημαίνει ότι έγινε εν ζωή, όπως και οι υπόλοιπες κακώσεις κεφαλής.

Φολέγανδρος: «Η Γαρυφαλλιά θα είχε σωθεί αν τη βρίσκαμε 10 λεπτά νωρίτερα»

Όπως φαίνεται από τη νεκροψία – νεκροτομή η άτυχη κοπέλα είχε χτυπηθεί και στο θώρακα, καθώς έφερε αιμορραγική διήθηση μαλακών μορίων δεξιού μαστού.

Επίσης, από την νεκροτομή προκύπτει ότι η Γαρυφαλλιά σύρθηκε στα βράχια ενώ ήταν ζωντανή και πνίγηκε από την εισρόφηση του θαλάσσιου νερού. 

Γαρυφαλλιά Φολέγανδρος

Κούγιας: Αποδεικνύεται ότι ο 30χρονος σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς Αλέξης Κούγιας επεσήμανε ότι από τη μελέτη της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του δράστη προκύπτει ότι «ο 30χρονος είχε σχεδιάσει με απόλυτη ηρεμία το έγκλημα» καταλήγοντας «χωρίς κανέναν ενδοιασμό και καμία επιφύλαξη στα εξής»:

Ο δράστης του εγκλήματος είναι ένας υγιέστατος άνθρωπος που ποτέ δεν έχει νοσηλευθεί σε καμία ψυχιατρική κλινική σε οιοδήποτε μέρος της υφηλίου.

Φολέγανδρος: «Ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς τα έχει τετρακόσια»

Ο δράστης προσκόμισε κατά την απολογία του κάποια έγγραφα, τα οποία, κατά τους ισχυρισμούς του, αποδεικνύουν ότι είχε διπολική διαταραχή, και ειδικότερα προσκόμισε δύο βεβαιώσεις από δύο ψυχιάτρους, εκ των οποίων βεβαιώσεων όμως ουδεμία βεβαιώνει ότι ο δράστης είχε διπολική διαταραχή.

Το σημαντικό είναι ότι στην πιο πρόσφατη από τις δύο βεβαιώσεις ο υπογράφων ψυχίατρος δεν του συνιστά να ακολουθήσει οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή και δεν του χορηγεί κανένα ψυχοφάρμακο.

Τι είπε στο Star ο γνωστός ποινοκολόγος Αλέξης Κούγιας για την ψυχική κατάσταση και την «απόπειρα αυτοκτονίας» του 30χρονου καθ΄ομολογίαν δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς. - Βίντεο: Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (22/7)

Από τη γνωμάτευση του Ιατροδικαστή κ. Μπογιόκα αποδεικνύεται, κατά την κρίση μου, ότι ο δράστης σχεδίασε με απόλυτη ηρεμία την ανθρωποκτονία εις βάρος της αείμνηστης Γαρυφαλλιάς, με την οποία, όπως ο ίδιος παραδέχεται, ευρίσκετο σε μια συνεχή αντιπαράθεση λόγω του ανωτέρου μορφωτικού επιπέδου της και των συντηρητικών απόψεών της και, αφού πρώτα σκοπίμως οδήγησε το αυτοκίνητό του σε αυτή τη βραχώδη ερημική περιοχή, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα σωτηρίας του θύματος, πραγματοποίησε το ανθρωποκτόνο σχέδιό του χτυπώντας το ανυπεράσπιστο θύμα με τρομερά χτυπήματα στο κεφάλι, κατά τον ιατροδικαστή με θλων όργανο, και, όταν η κοπέλα εκλιπαρούσε να σταματήσει ζητώντας βοήθεια και προσπαθώντας να τον αποφύγει με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει, αυτός την κυνηγούσε, της έσκιζε τα ρούχα και συνέχιζε να τη χτυπά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα τα ρούχα της, ένα κολιέ και ένα σκουλαρίκι να βρεθούν κατά τη μαρτυρική προσπάθεια διαφυγής της από το αυτοκίνητο μέχρι τη θάλασσα, έως το άκρο της βραχώδους περιοχής, απ’ όπου, αφού κατέρρευσε αναίσθητη, ο δράστης πιστεύοντας ότι είναι νεκρή, την εκσφενδόνισε στη θάλασσα, όπως συνέβη και στην υπόθεση της αείμνηστης Τοπαλούδη, για να εξαφανίσει το πτώμα της, ώστε πιθανότατα να ισχυριστεί ότι εκείνη εξαφανίστηκε, όχι γιατί αυτός τη δολοφόνησε, αλλά με δική της επιλογή.

Αυτές είναι κατά την κρίση μου οι πρώτες διαπιστώσεις, όπως επίσης κατά την κρίση μου ο δράστης δεν παρέμεινε στη συγκεκριμένη περιοχή όλο το χρονικό διάστημα μέχρι να τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί, αλλά προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως αυτό ήταν αδύνατο, αφού το αυτοκίνητο δεν μπορούσε να μετακινηθεί και δεν κατόρθωσε να βρει έναν ασφαλή τρόπο διαφυγής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top