Βατόπουλος: «Τρίτη δόση από Σεπτέμβριο ή και αργότερα, αν είναι αναγκαίο»

«Μακροχρόνιες παρενέργειες ποτέ δεν είχε κανένα εμβόλιο» είπε ο καθηγητής

Aπόσπασμα από όσα είπε στο Mega o Αλκιβιάδης Βατόπουλος

Μετά τον Σεπτέμβριο θα γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου, αν αυτό τελικά κριθεί αναγκαίο, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

Αποκάλυψη Star: Τρίτη δόση εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας ανέφερε, μιλώντας στο Mega, ότι τα εμβόλια προστατεύουν από τη βαριά νόσηση και τον θάνατο, σημειώνοντας ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού θα κρίνει και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. 

«Δεν είναι μοιραίο να έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά δεν είναι και κάτι που μπορούμε να αποκλείσουμε» υπογράμμισε. 

Ακόμη, ο καθηγητής σημείωσε ότι διαπιστώνεται μικρή μείωση στον ρυθμό αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα. Ανέφερε, ωστόσο, ότι σε κάποιες περιοχές υπάρχει αύξηση κρουσμάτων στους ηλικιωμένους, κάτι που δημιουργεί ανησυχία για αύξηση των διασωληνώσεων.

Αρκουμανέας: «Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα»

Αναφερόμενος στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υποστήριξε ότι πολλές φορές η μεγάλη πίεση φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. «Η έννοια του υγειονομικού ελέγχου υπάρχει στη ζωή μας. Ήδη στην Ελλάδα έχουν γίνει 5.000.000 εμβολιασμοί με ελάχιστες σοβαρές παρενέργειες και παγκοσμίως έχουν γίνει επίσης εκατομμύρια εμβολιασμοί χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες. Μακροχρόνιες παρενέργειες κανένα εμβόλιο ποτέ δεν είχε. Δε νομίζω ότι πλέον είναι άγνωστο και πειραματικό το εμβόλιο. Έχει δοκιμαστεί» τόνισε ο κ.Βατόπουλος. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Τι προβλέπει για τους ανεμβολίαστους η τροπολογία

«Ο κόσμος πρέπει να πειστεί για την ασφάλεια του εμβολίου και την ηθική υποχρέωση που έχουμε ως κοινωνία να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο. Δε μου αρέσει η υποχρεωτικότητα όπως τέθηκε ως ζήτημα. Είναι μια συζήτηση που έφυγε από τον στόχο. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος. Εφόσον σου ανατίθεται να περιποιηθείς έναν ηλικιωμένο ευάλωτο, οφείλεις να είσαι εμβολιασμένος» σημείωσε. 

Επεισόδια στο Σύνταγμα στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών

Τέλος, σχολίασε για τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα με ελληνικές σημαίες: «Δεν καταλαβαίνω... εμείς που εμβολιαστήκαμε δεν είμαστε Έλληνες και χριστιανοί ορθόδοξοι; Αυτή η σύνδεση του εθνικισμού και της θρησκείας με τον εμβολιασμό... δεν την καταλαβαίνω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top