Αρκουμανέας: «Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα»

Κοντά στα 3.000 σήμερα τα κρούσματα

Τρομακτικός είναι ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα που τείνει να επικρατήσει στη χώρα μας. 

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για τη μετάλλαξη Δέλτα - Έχει εντοπιστεί σε 124 χώρες

«Η μετάλλαξη Delta είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας. Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων», είπε στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Αρκουμανέας αποκάλυψε επίσης πως θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα και ότι οι ειδικοί παρακολουθούν στενά την ηλικία όσων μπαίνουν στα νοσοκομεία, αν καταλήγουν σε ΜΕΘ και διασωληνώνονται και τον αριθμό των θανάτων. 

Κορωνοϊός: 2.972 νέα κρούσματα σήμερα - 3 νεκροί και 125 διασωληνωμένοι

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή έχει πέσει πολύ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στα 30 έτη, όταν στις αρχές της χρονιάς ήταν τα 46 έτη. 
Πρόσθεσε επίσης πως σήμερα τα κρούσματα θα κινηθούν γύρω στα 3.000.

«Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά», προειδοποίησε, επικαλούμενος και το αμερικανικό CDC (Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).

Θωμαΐδης: «Μπορεί να έχουμε 4.000 κρούσματα την ημέρα»

Τέλος ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως σήμερα θα περάσουμε τα 10 εκατ. εμβολιασμών, ενώ γίνονται περίπου 75.000 εμβολιασμοί την ημέρα. 

Κορωνοϊός - Λύματα: «Έκρηξη» του ιικού φορτίου σε Αττική και Θεσσαλονίκη

«Είναι λογικό και λόγω καλοκαιριού να υπάρχει μια μείωση στους εμβολιασμούς, υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον δράσεις προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των ανθρώπων που εμβολιάζονται καθημερινά. Πρέπει να πείσουμε για την ασφάλεια των εμβολιασμών το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μας. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει», είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top