Εθνική Πινακοθήκη: Εξετάζεται αν ο 49χρονος συμμετείχε και σε άλλες κλοπές

Άμεσα το βούλευμα για την απόδοση των πινάκων στην Πινακοθήκη

Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 49χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή των πινάκων - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 29/6

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας αναμένεται άμεσα να εκδώσει βούλευμα με το οποίο θα αποφασίζεται η απόδοση των πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη.

Εθνική Πινακοθήκη: Τεχνική πραγματογνωμοσύνη για τη γνησιότητα των πινάκων

Ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, έχει συγκεντρώσει όλα τα αναγκαία έγγραφα βάσει των οποίων προκύπτει και επισήμως, όπως απαιτεί ο νόμος, ότι η κυριότητα των δύο επίδικων έργων τέχνης ανήκει στην Πινακοθήκη.

Οι δύο κλεμμένοι πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη

Στα αριστερά ο πίνακας «Γυναικείο κεφάλι» του Πικάσο και στα δεξιά ο «Ανεμόμυλος Στάμμερ» (1905) του Ολλανδού Πιετ Μοντριάν

Ο δικαστικός λειτουργός με διάταξή του αναμένεται να ζητήσει τη λήψη DNA από τον κατηγορούμενο, προκειμένου να ερευνηθεί αν ο καθ' ομολογίαν δράστης της κλοπής έχει σχέση και με άλλες περιπτώσεις.

Εθνική Πινακοθήκη: Προφυλακιστέος ο 49χρονος που έκλεψε τους πίνακες

Επίσης αναμένεται να ζητήσει άσκηση συμπληρωματικής δίωξης στον κατηγορούμενο εξαιτίας της αξίας των έργων τέχνης, η οποία υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ που απαιτεί ο νόμος για την αναβάθμιση της κατηγορίας, ανεβάζοντας και το πλαίσιο της επαπειλούμενης ποινής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top