Τζανάκης στο Star: «Θα έχουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως μέσα στον Ιούλιο»

Τι είπε ο καθηγητής για την αύξηση κρουσμάτων και τη μετάλλαξη Δέλτα

Όσα είπε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star για την αύξηση κρουσμάτων και τη μετάλλαξη Δέλτα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Το τέταρτο κύμα απειλεί τη χώρα με τη μετάλλαξη Δέλτα να «καλπάζει» τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Οι ειδικοί βλέπουν ήδη την αύξηση του ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων, ενώ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να ανακοπεί το κύμα με τους ανεμβολίαστους, κυρίως όσους δεν έχουν πεισθεί.

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Οι τρεις περιοχές που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κάτια Μακρή ανέφερε ότι εντός του Ιουλίου ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων θα φτάσει τα 1.500-2.000 κρούσματα.

Το ότι θα πάμε στα 1.500 – 2.000 κρούσματα ημερησίως μέσα στον Ιούλιο είναι προεξοφλημένο. Αυτό που μένει να δούμε τι επίπτωση θα έχει αυτό στους άλλους επιδημιολογικούς δείκτες, τον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων ασθενών.

«Εάν δούμε μόνο αύξηση κρουσμάτων θα έχουμε μια απλή επιδημιολογική έξαρση. Εάν δούμε αύξηση των διασωληνωμένων και των νεκρών μπορούμε να πούμε ότι διανύουμε το τέταρτο κύμα», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση Σαρηγιάννη για 2.000 κρούσματα ημερησίως

Όσον αφορά τη διασπορά του ιού, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι οι πολίτες πρέπει να φορούν τις μάσκες όπου υπάρχει συγχρωτισμός στους εξωτερικούς χώρους και ότι η επιτροπή δεν είπε ποτέ ότι τελειώσαμε με αυτό το μέτρο. Τέλος, ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για λήψη έκτακτων μέτρων αλλά και τα τοπικά lockdown σε περιοχές που ενδεχομένως παρουσιάσουν έξαρση της πανδημίας.

Θλιβερή διαπίστωση για αύξηση καθημερινών κρουσμάτων από τον Γκίκα Μαγιορκίνη

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ειδικά τις καθημερινές, τότε δηλαδη που ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ ειναι μεγαλύτερος, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Η κακή πρόβλεψη για 1.000 κρούσματα τη μέρα μέσα στον Αύγουστο ήρθε νωρίτερα και οι ειδικοί ανησυχούν ότι το καλοκαίρι μπορεί να εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για τους υγειονομικούς.

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε σημαντικότατη αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας:

  1. Κυριακή: 619 έναντι 236, αύξηση, 262% περισσότερα
  2. Σάββατο: 1001 έναντι 375, αύξηση, 266% περισσότερα
  3. Παρασκευή: 771 έναντι 395, αύξηση, 195% περισσότερα
  4. Πέμπτη: 761 έναντι 489, αύξηση, 156% περισσότερα

OLGA

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top