Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Οι τρεις περιοχές που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων

Οι περιφέρειες με τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης

Συναγερμός για τη μετάλλαξη Δέλτα. Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας μετά την αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες κυρίως λόγω της μετάλλαξης Δέλτα που είναι πιο μεταδοτική από τα άλλα στελέχη και τείνει να κυριαρχήσει σε όλη την Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι.

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από σήμερα

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Έκτακτο σχέδιο για ελέγχους στα κέντρα διασκέδασης - Οι εντολές Μητσοτάκη

Κορωνοϊός: Οι περιοχές που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων

Αμέσως μετά την εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας παρουσίασε την πλήρη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που υπάρχει έντονα αυξητική τάση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, όπως είναι η Αττική, η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο.

Η αυξητική τάση παρατηρείται ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες. Όπως καταγράφεται στις ιχνηλατήσεις, στις οποίες αναφέρθηκαν στη συνέχεια ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, οι χώροι διασκέδασης και οι συναθροίσεις είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης.

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές έχουν τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη

Ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε τους πίνακες με την εμβολιαστική κάλυψη ανά περιφέρεια και τόνισε ότι είναι παντού διαθέσιμα και εμβόλια και ραντεβού. «Πρωταθλητές» στην εμβολιαστική κάλυψη είναι τα νησιά του Ιονίου, με το 55% να έχει κάνει τουλάχιστον τη μια δόση και το 47% να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

κορωνοϊός εμβολιασμοί

Οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επεσήμαναν τη σημασία συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του εντοπισμού συγκεκριμένων προβλημάτων ανά περιοχή, ώστε να γίνει στοχευμένη εμβολιαστική προσπάθεια. Από πλευράς όλων των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πήραν το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε η ανάγκη να ενταθεί η εμβολιαστική εκστρατεία και να γίνει ακόμη πιο στενή η συνεργασία με την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας αλλά και με την εκκλησία για την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, επιφορτίστηκε από τον πρωθυπουργό με τον συντονισμό ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις εμβολιαστικές υπηρεσίες ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες περιοχές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top