Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από σήμερα

Πώς θα πηγαίνετε σε κλειστούς κινηματογράφους

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους και στους χώρους ψυχαγωγίας, ως μέσο πίεσης ώστε να κλείσουν τα ραντεβού τους για τον εμβολιασμό τους, την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα επιδεινώνεται με τα κρούσματα να εκτινάσσονται σε υψηλά επίπεδα. 

Αναλυτικά:

Νέα μέτρα από σήμερα για τις μετακινήσεις στα νησιά

Xώροι ψυχαγωγίας

Σχετικά με τη λειτουργία των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών (δωδεκάμηνης λειτουργίας) κατά την είσοδο σε κλειστή κινηματογραφική αίθουσα απαιτείται υποχρεωτική επίδειξη ενός από τα παρακάτω:

  • Πιστοποιητικού εμβολιασμού 
  • Βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό με τη μέθοδο PCR 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού (rapid test), εντός 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής, είτε αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest) εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προβολής. 
  • Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ενώ η αντίστοιχη διάγνωση με self-test αποδεικνύεται με την επίδειξη βεβαίωσης «COVID-19: Δήλωση αποτελέσματος self-test/Self test declaration» ηλεκτρονικά καταχωρισμένης ή χειρόγραφης (https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf) ή γ) πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

«Καμπανάκι» για τέταρτο κύμα κορωνοϊού από Σεπτέμβριο

Όπως είναι ήδη γνωστό από 2 Ιουλίου επιτρέπεται η λειτουργία των ανοικτών (υπαίθριων) κέντρων διασκέδασης περιλαμβανομένων και αυτών με ανοιγόμενη οροφή, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Παυλάκης: Αν συνεχιστεί έτσι, το φθινόπωρο θα είναι μη διαχειρίσιμο

  • 25% πληρότητα
  • Υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο: Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης αρνητικού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα προσέλευσης. Η αρνητική διάγνωση του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης, ή πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.
  • Επιπλέον, επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε ποσοστό 50% της χωρητικότητας των εξεδρών σε αγώνες ατομικών αθλημάτων εξωτερικού χώρου και εφόσον οι θεατές:
  • Έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή
  • Έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self-test) εντός 24 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του αγώνα. Η διάγνωση με self-test αποδεικνύεται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης που εκδίδεται από την πλατφόρμα selftesting.gov.gr, ή

Επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Εμβολιασμός – Ελλάδα: Οι περιοχές - πρωταθλητές και οι ουραγοί

Πανηγύρια

Τα πανηγύρια θα πραγματοποιούνται σε εκείνες τις γεωγραφικές περιοχές που το ποσοστό του εμβολιασμού του πληθυσμού 14 ημέρες μετά από την πρώτη δόση θα υπερβαίνει το 50%.

Δωμάτια απόδρασης (escape rooms)

Στο εξής στα δωμάτια απόδρασης μπορούν να επισκεφτούν όσοι έχουν: 

  • Πιστοποιητικό νόσησης 
  • Αρνητικό rapid test τις τελευταίες 24 ώρες
  • Πραγματοποιήσει την πρώτη δόση του εμβολίου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top