Αποκάλυψη: Εδώ έκρυβε τους κλεμμένους Πικάσο και Μοντριάν ο 49χρονος

Τι λέει στο Star o κορυφαίος ντετέκτιβ της Τέχνης, Αrthur Brand

Σοκαριστικές πληροφορίες για τον 49χρονο ελαιοχρωματιστή «artfreak» και τη συμμετοχή του σε εντυπωσιακές κλοπές και πωλήσεις, πέραν εκείνης στην Εθνική Πινακοθήκη, αποκαλύπτει ο κορυφαίος ντετέκτιβ της Τέχνης, Αrthur Brand.

Ο κορυφαιος ερευνητής δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες ντοκουμέντα για την κρυψώνα 49χρονου ελαιοχρωματιστή.

Στο διαμέρισμα στην Κερατέα, στον καφέ τοίχο, έκρυβε με γυψοσανίδα τους πίνακες του Μοντριαν και του Πικάσο, που άρπαξε από την Εθνική Πινακοθήκη.

Εθνική Πινακοθήκη: Πήρε προθεσμία ο 49χρονος

Στη δεύτερη φωτογραφία διακρίνονται καλά συσκευασμένα δέματα, τα οποια σύμφωνα με τον ερευνητή κρύβουν τους πίνακες.

Συμφωνα με τον Αrthur Brand, ο δράστης ετοιμαζόταν να τους στείλει στην Ολλανδία, αλλά δεν προλαβε.

Σύμφωνα με τον Brand, η τελευταία προσπάθεια του 49χρονου να πουλήσει τον Πικάσο έγινε πρόσφατα με ενδιαφερόμενο στην Γερμανία, αλλά η πώληση απέτυχε.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο «artfreak» είχε κι άλλους πίνακες στην κατοχη του Έναν Πικάσο και έναν Μονέ που εκλάπησαν από το Ρότερνταμ το 2012, την ίδια χρονιά δηλαδή που εκλάπησαν και οι δυο πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη.

«Πρώτα από’ όλα πρέπει να παραδεχθώ ότι ο Γιώργος είναι ένας πανέξυπνος τύπος. Έκανε την τέλεια δουλειά, την τέλεια ληστεία», δήλωσε ο κορυφαίος ντετέκτιβ της Τέχνης στο κεντρικό δελτίο του Star.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, ο «artfreak» προστατεύει ένα άλλο άτομο, που πιστεύει ότι εμπλέκεται στο όλο θέμα με την κλοπή των πινάκων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top