Εθνική Πινακοθήκη: Πήρε προθεσμία ο 49χρονος

Ζήτησε χρόνο για να ετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή

Το προφίλ του δράστη της ληστείας στην Εθνική Πινακοθήκη. βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (29/6)

Προθεσμία για αύριο στις 12 το μεσημέρι ζήτησε και έλαβε ο 49χρονος κατηγορούμενος για την κλοπή τριών πολύτιμων έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη τον Ιανουάριο του 2012.

Εθνική Πινακοθήκη: O «φιλότεχνος» Artfreak και τα ταξίδια στο εξωτερικό

Ο κατηγορούμενος που έχει ομολογήσει την κλοπή των πινάκων ζήτησε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένης και σε απόπειρα, πραγμάτων καλλιτεχνικής σημασίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτίριο.

Εθνική Πινακοθήκη - ληστεία: «Είχα καημό να βρουν τους πίνακες»

O δικηγόρος του, Σάκης Κεχαγιόγλου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «ο εντολέας μου ζήτησε προθεσμία για αύριο Πέμπτη στις 12 η ώρα και το αίτημα έγινε δεκτό από το ανακριτή. Θα λάβουμε πλήρη αντίγραφα της δικογραφίας και θα τοποθετηθούμε».

Σε ερώτηση γιατί δεν επέστρεψε νωρίτερα τους πίνακες, ο δικηγόρος απάντησε: «Η επιστήμη λέει ότι στους πίνακες πάνω υπάρχει το dna. Για να το εξαφανίσει, θα έπρεπε να βάλει χλωρίνη. Δεν ήθελε να τους καθαρίσει με χλωρίνη και να τους καταστρέψει».

Κατά την ομολογία τους στους αστυνομικούς, ο 49χρονος που είναι ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος στο επάγγελμα ισχυρίστηκε πως έκλεψε τους πίνακες καθώς έχει πάθος με την τέχνη και τους ήθελε για προσωπική χρήση.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί φαίνεται πως αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του καθώς είχε πραγματοποιήσει ορισμένα ύποπτα ταξίδια στο εξωτερικό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top