Εμβολιασμός εφήβων: Πώς θα γίνει και με ποια εμβόλια

Παιδιά από 8 ετών και νέους προσβάλλει η μετάλλαξη Δέλτα στην Κρήτη

Όσα είπε ο κ. Χρούσος για τον εμβολιασμό των εφήβων 

Η ραγδαία διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους επιστήμονες, με αποτέλεσμα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν άμεσα και οι εμβολιασμοί των εφήβων, που σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι εκείνοι που προσβάλλονται κυρίως από το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού. 

Προνόμια εμβολιασμένων: Τι θα ισχύσει για εστίαση, αθλητισμό, θέατρα

Χθες η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προχώρησε σε ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό των εφήβων 15 – 17 ετών και όσων πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

«Η διασπορά του ιού με τη μετάλλαξη Δέλτα θα αφορά, όπως φαίνεται από τα μέχρι σήμερα δεδομένα, κυρίως ανεμβολίαστους, ανοσοκατασταλμένους και τα παιδιά τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση της περασμένης Δευτέρας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου.

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς για την εξάπλωση;

Η μετάλλαξη Δέλτα είναι κατά 50% - 70% πιο μεταδοτική από το βρετανικό στέλεχος, το οποίο είναι κατά 50% πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος της Ουχάν. 

Το δεδομένο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η επιτροπή εμβολιασμών να εξετάζει τον εμβολιασμό των εφήβων, ηλικίας άνω των 16 ετών με εμβόλια mRNA, δηλαδή με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna. 

Εμβόλιο: Πόσες χώρες έχουν ξεκινήσει ήδη να εμβολιάζουν παιδιά;

Το μέλος της επιτροπής, κ. Γ. Χρούσος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε πως η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων ενδέχεται να ανοίξει και μέσα στον Ιούλιο, ώστε να θωρακιστεί και αυτή η κοινωνική ομάδα και να μειωθούν οι πιθανότητες για ένα τέταρτο κύμα πανδημίας από Σεπτέμβριο.

Κορωνοϊός: Η Ολλανδία ξεκινά τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 - 17 ετών

Προς το παρόν πάντως ισχύει η σύσταση προς τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 16 ετών και πάνω και η ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό των παιδιών με υποκείμενα νοσήματα από 12 ετών και πάνω. 

Μέχρι στιγμής, οι εμβολιασμοί στη χώρα ανέρχονται σε 8.299.173, 4.800.359 για μία δόση και 3.730.060 πλήρεις εμβολιασμούς, ενώ επιτυχημένη στρατηγικά αποδείχτηκε η ανακοίνωση της κυβέρνησης να χορηγήσει 150 Ευρώ μέσω του λεγόμενου «freedom pass» για κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες σε νέους 18-25 ετών, αφού μέσα σε ένα 24ωρο κλείστηκαν 18.000 ραντεβού.

Κύπρος: Ξεκινά ο εμβολιασμός νέων ηλικίας 16 - 17 ετών

Τζανάκης: «Η μετάλλαξη Δελτά πλήττει παιδιά από 8 ετών και πάνω στην Κρήτη»

Ανησυχητικά είναι και τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, σχετικά με τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στην Κρήτη. 

Ινδική μετάλλαξη - Ελλάδα: «Καμπανάκι» Κικίλια σε όσους δεν εμβολιάστηκαν

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Creta Tv αποκάλυψε πως τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στο νησί αφορούν στο 1/3 ηλικίες από 8 έως 16 ετών και τα υπόλοιπα από 16 – 25 ετών. 

Πιο λίγα είναι τα κρούσματα του συγκεκριμένου στελέχους στις ηλικίες 25 – 30 ετών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top